Dolar 32,5243
Euro 34,8093
Altın 2.492,09
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C

AK PARTİ AZİZİYE’DE COŞKUN DÖNEMİ

AK PARTİ AZİZİYE’DE COŞKUN DÖNEMİ
11 Eylül 2017 11:56 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2017 11:57

ENSAR Coşkun Başkanlığı’nda yeni bir şekil alan Ak Parti Aziziye İlçesi 4. Olağan Kongresi’nde konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, siyasette vefa ve ahde vefa söylemlerine vurgu yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıfda bulundu, “Herkes de bilir ki, vefa demek, Recep Erdoğan demektir” dedi.

İlçe kongresinin Aziziye’ye, Erzurum’a ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Orhan, “AK Parti hareketinin bir neferi olmaktan, büyük bir davanın mensubu olmaktan, sizler gibi dava arkadaşlarına sahip olmaktan büyük bir şeref duyuyorum. Sözlerimin başında ülkemiz için terörle mücadele ederken canını veren kahraman şehitlerimize ve yine 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin işgal girişimine karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan 250 kardeşimize Allah’tan rahmet 2196 gazimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dediği konuşmasında, daha sonra şöyle devam etti:

VEFA VURGUSU

“Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız her zaman vefalı olmaktan ve ahde vefadan bahseder. Sadece bahsetmez ne kadar vefalı olduğunu her fırsatta gösterir.” diyen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “Herkes bilir ki, vefa demek Recep Tayyip Erdoğan demektir. Bu nedenle AK kadroların en önemli özelliği birbirlerine vefalı olmalarıdır. Üstad Necip Fazıl; ‘Bağlan Sözüne Candan, Ahde Vefa İmandan’ der. Bu nedenle kuruluşundan beri partimize hizmet eden ilçe başkanlarımız başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımızdan Allah razı olsun.Vefa demişken büyük bir zulüm gören Arakanlı Müslümanları hatırlatmak isterim. Arakanlı Müslümanlar 2. Balkan savaşı sırasında Osmanlı Hükümetine 1391 İngiliz lirası göndermiştir. O gün vefa gösteren kardeşlerimize bugün Cumhurbaşkanımız ve muhterem eşleri büyük bir vefa göstermiştir. Milletimizin yardımlarını bizzat giderek elden dağıtmışlardır. Arakanlı Müslümanların acılarını dünyaya duyuran ve dertlerine derman olmak için çalışan vefalı Cumhurbaşkanımıza rabbim sağlıklı ve uzun ömür versin.”

SİYASETTE AHLAK VURGUSU

Konuşmasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 yılında partiyi kurarken söylediği, “Siyasetin tek limanı ahlaktır” sözleriyle AK Parti’nin en önemli dayanağını ortaya koyduğunu aktaran Başkan Orhan, “Yine Liderimiz 2009’da ise, ‘Değerleri olmayan, idealleri olmayan, ahlaki amacı olmayan bir siyaset bizim kitabımızda yer bulamaz’ diyerek bizlere yol haritamızı hatırlatmıştır. Bu nedenle bizlere AK kadrolar deniyor. Yalandan, haramdan ve aldatmaktan taraf olanların yolu bizim yolumuz değildir. Gıybet, dedikodu ve iftirayı alışkanlık haline getirenlerin bizim siyasetimizde yeri yoktur. Bu nedenle liderimizin bize gösterdiği yol her durumda ahlaklı bir siyaseti sürdürmektir. Rabbime hamdolsun ki ahlaklı bir partide ahlaklı yol arkadaşlarıyla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI

Başkan Orhan, “Liderimiz AK Partiyi kurduğu 14 Ağustos 2001 tarihinde yaptığı konuşmada ‘Bugünden sonra, Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. Aradan geçen 16 yıl da gördük ki tarih liderimizi haklı çıkardı ve Türkiye’de çok şey değişti” dediğini hatırlatarak, “Bugün ülkemiz; ekonomisi, demokrasisi ve yakaladığı kalkınma hamleleriyle çok büyük bir gelişme gösterdi. Ülkemiz uluslararası güç odaklarının tüm durdurma gayretlerine rağmen, PKK ve FETÖ terör örgütlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Darbe girişimi yaşamamıza rağmen 2017 ilk çeyreğinde ekonomimiz yüzde 5 büyüdü. Dün IMF’ye el açan bir ülke iken bugün IMF’ye borç verebiliriz diyen bir ülkeyiz hamdolsun” dedi.

CANHIRAŞ ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Yapılan konuşmaların ardından kongreye geçildi. Kısa süre önce Aziziye İlçe Başkanlığı’na atanan Ensar Coşkun başkanlığında yeni yönetim belirlendi. Siyasette yeni olmadığına vurgu yapan Coşkun, zor bir görev üstlendiklerinin farkında olduklarını belirtti, bu görevi layıkıyla yerine getirmek için canhıraş çaba göstereceklerini söyledi.

SİYASETTE YENİ DEĞİLİZ

Küçük yaşlardan bu yana Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu partilerde ve gençlik teşkilatlarında görev aldığını ve 1994-1999 yılları arasında Erzurum merkez Dadaşkent Belediye Başkanlığı görevini de yaptığını hatırlatan İlçe Başkanı Ensar Coşkun, bu görevlerden alnının akıyla çıkmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Siyasetteki deneyimleri ile Aziziye ilçesinin hizmet alma noktasında ve beklentilerinin gerçekleşmesi anlamında çalışmaları olacağını kaydeden Coşkun, “Her yıl Ak Parti iktidarına büyük güven duyduğunu verdikleri oylarla ispatlayarak son olarak Erzurum’da yüzde 83 gibi bir oy oranı ile bunu ortaya koyan Aziziye halkının şüphesiz beklentilerinin de tercümanı olacağız. Yönetimimizin oldukça güçlü ve hizmette samimi olduklarını söylemek istiyorum. Şüphesiz önceki yönetimlerdeki arkadaşlarımızın da tecrübelerinden istifade edeceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Salonu’nda yapılan kongreye, Başbakan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün yanı sıra, Erzurum Milletvekilleri Prof Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.