Dolar 32,5497
Euro 34,9952
Altın 2.422,95
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

142 YILLIK GURUR AZİZİYE’DE YENİDEN YAŞANDI

142 YILLIK GURUR AZİZİYE’DE YENİDEN YAŞANDI
9 Kasım 2019 10:22 | Son Güncellenme: 9 Kasım 2019 10:27

BU yıl yedincisi düzenlenen Tabyalar Yürüyüşü, güzel bir kasım sabahında, eskiyi özleten ve aratan bir katılımla gerçekleşti. Sabah namazı sonrasında ellerinde bayraklarla Topdağı’na tırmanmaya başlayan vatandaşlar, Aziziye Tabyası önünde buluştu, 142 yıllık gururu yeniden yaşadılar.

Tarihte “93 Harbi” olarak geçen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda, düşman askerleri tarafından ele geçirilen tabyalar, dünyada eşi görülmeyen, hiçbir tarih kitabının yazmadığı halk hareketiyle geri alınmıştı. Erzurum Tabyaları’nın ele geçirildiği 8-9 Kasım tarihine denk getirilerek düzenlenmesine başlanılan ve zaman içinde geleneksel hale dönüşen saygı yürüyüşü, hoş bir kasım sabahında gerçekleşti,

YÜRÜYÜŞ, ÇAĞRI İLE BAŞLADI

Okunan sabah ezanının ardından, tıpkı 142 yıl önce olduğu gibi yürüyüş, Ayazpaşa Cami’nin hoparlörlerinden “Ey Erzurumlular, ey ahali. Düşman Aziziye tabyalarını bastı. Allah’ını seven, eli silah tutan herkes, askerlerimizin yardımına koşsun. Vatanını ve milletini seven yetişsin” çağrsı yapılarak başladı.

PROTOKOL HAZIR BULUNDU

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ile Topdağı’na yakın noktalara kadar taşınan vatandaşlar, şehir protokolüyle birlikte tabyalara doğru yürüdü ve Aziziye Tabyası, yine tarihi günlerinden birisini yaşadı.

AZERBAYCAN BAYRAIĞI İLE

Yaşlısı-genci, kadını-erkeği, ellerinde Türk ve Azerbaycan Bayrakları ile kahramanlık destanının yazıldığı Aziziye Tabyalar’ına yürüyen vatandaşlara Atatürk Üniversitesi gençleri ile askeri birlikler de eşlik etti.

OYUN FARKLILIĞI

Geçen yıllara oranla tiyatral bir oyunun da sahnelendiği yürüyüş ile ilgili bir değerlendirme yapan Eğitimci Abdurrahman Zeynal, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, özetle şu görüşleri dile getirdi:

KATILIM AZDI

“- Bu yıl yedincisi yapılan yürüyüş ve anma programı geçmiş yıllara göre bir hayli sönük geçti. 2013 yılında yapılan ilk yürüyüşe 20.000’den fazla insan katılmasına karşılık, bugün ancak bu sayı 5.000’ler de kaldı sanırım. Umarım bir sonraki yürüyüş daha canlı ve görkemli olur.” Fotoğraflar: Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.