Dolar 32,4753
Euro 34,9656
Altın 2.436,39
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

2 LİRA 48 KURUŞU İÇİN YILMAZ MÜCADELE VERDİ VE KAZANDI

2 LİRA 48 KURUŞU İÇİN YILMAZ MÜCADELE VERDİ VE KAZANDI
8 Şubat 2019 04:26

SOSYAL medyayı en yoğun şekilde kullanan insanlar arasında gelen, takipçileri tarafından da “Dağların Oğlu” adıyla tanınan Bülent Erkan, “inatçı kişiliği”ni bir kez daha gözler önüne serdi ve kendisini “2 lira 38” kuruş alacağından dolayı “kara liste”ye alan TURKCELL’i dize getirdi.

Erzurum’un İspir İlçesi’nin Yedigöl Köyü’nde hayatını sürdüren, önümüzdeki yerel seçimlerde köyünden muhtar adayı da olan Bülent Erkan, Kaçkar Dağları’nı avucunun içi gibi bilen yönüyle de tanınıyor. Dağcılığa olan merakı, çevreci kişiliği ve sportmenliğinin yanında, haksızlıklara boyun eğmeyen bir yapıya sahip Bülent Erkan, iddiasına göre internet hizmetlerinden daha sağlıklı şekilde yararlanmak amacıyla önceki yıl TURKCELL’den bir “VIZZY” hizmeti satın aldı.

Hizmeti satınalmadan önce “garanti sözü” aldığını belirten Bülent Erkan, o yıl tüm uğraşılarına rağmen internet hizmetlerinden yararlanamadı. Bir yıl için “peşin” ödediği parası boşa giden Bülent Erkan, ikinci yıl da şansını, denemek istedi.

İŞİNİ SAĞLAMA ALDI

Yaş tahtaya ayak basmamak için TURKCELL Müşteri Hizmetleri’ni arayan ve sorunu aktaran Erkan, “Bu yıl interneti sorunsuz kullanacaksınız” sözü alınca, ikinci kez VIZZY hizmeti satınalmaya karar verdi. Ancak ikinci yıl da, bir önceki yıl gibi sorun yaşayınca, bu hizmeti iptal ettirme kararı aldı. Erkan’ın bu süreçte 2 bin lirası çöpe gitmekle kalmadı, uzunca bir süre internete bağlanamamanın da ciddi sıkıntısını yaşadı.

İspir’deki TURKCELL Bayi’ne gittiğini ve ilişiğini kestiğini, o sırada da var olan tüm borçlarını “kuruşuna kadar” ödediğini belirten Bülent Erkan, macerasının geri kalan bölümünü şöyle özetledi:

“- Köyde çekim yaparken, telefonum elimden düştü ve ekranı kırıldı. TURKCELL’den telefon satın almak istedim. Zaten kırılan telefonumu da aynı şirketten 12 taksitle almış, hatta son birkaç taksitini de defaaten ödemiştim. Geçen eylül ayında İspir’deki bayiye gittim, telefon makinesi almak istediğimi söyledim. Kayıtlara baktı, ‘Seni -TURCELL 2 lira 48 kuruş borcundan dolayı kara listeye almış, telefon cihazı alamazsın’ cevabıyla şaşkına döndüm. Borcumun olmadığını söyledim ama birşey yapamayacaklarını söylediler. Tüm borçlarımı ödemiştim. TURKCELL bana karşı hep haksız davranmış, yine de sesimi çıkartmamıştım. Hani köyümüz uzak, bu nedenle hizmeti kaliteli alamıyoruz demiş, kendimi teselli etmiştim. Ama bu defa farklıydı. Beni resmen hırsızlıkla itham ediyorlardı. Buna karşı kayıtsız kalamazdım.”

SONUNA KADAR GİTTİ

TURKCELL ile hukuk mücadelesi vermeye karar kıldığını belirten Bülent Erkan, “Erzurum’da, Yakutiye İlçe Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvurdum. Bunun için köyden ilçeye, ilçeden Erzurum’a gittim. Erzurum’da otelde kaldım. Yeme-içme gibi şahsi masraflarım oldu. Gidiş-geliş ücretleri de dahil 2 lira 48 kuruş borç için toplamda 200 lira masraf yaptım. Hakem heyeti, yaptığı araştırma ve inceleme sonucu, haklılığımı tespit etmiş. Karar bana tebliğ edildi, haklılığım onaylanmıştı. Çok mutlu oldum. Hani 2 lira 48 kuruş da borç mu olurmuş deyip, söylenenleri ciddiye almayabilirdim. Benim için telefon cihazın alıp-almamaktan ziyade, gördüğüm haksızlık zoruma gitmişti. Sonunda haklı olduğum, haksızlığa uğradığım onaylanmış oldu. Çok mutluyum” diye konuştu.

Yakutiye İlçe Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’ndan, Başkan Fethi Yurttaş ile üyeler Tolga Terzi, Suat Hayri Güneş, Abdülkadir Payveren ve Erhan Topçu imzası ile gönderilen yazıda, başvurunun kabulüne, 2 lira 48 kuruşun, tüketiciye, yani Bülent Erkan’a iadesine, karşı tarafın karara uymaması halinde 6502 sayılı kanunun ilgili maddelerinin uygulanacağı kararına varıldığı bildirildi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Murat dedi ki:

    O vızzy dediğiniz fizy olmasın sakın

  2. Yıldırım mehtap dedi ki:

    Çokkk iyi yapmış dağcı arkadaş, oh olsun Turkcell’e. Ben de şikayet edeceğim seni Turkcell, duy sesimi.

  3. Haktan Aslan dedi ki:

    Bende her ay 100 liranın üstünde fatura ödüyorum. Paketlerde kullanmadığım dakikalar ve internet 1 ay sonra sifirlanip kullanmadığım paketlere fazlasiyla para ödemiş oluyorum. Fakat internette 1 gb astigim zaman fiyata yansıtılıyor. Adil bir durum değil