Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

20 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞA ARAFALIK PAKETİ…

20 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞA ARAFALIK PAKETİ…
21 Mayıs 2020 19:22 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2020 20:16

UYGULADIĞI sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Aziziye Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle arafalık toplayamayacak olan çocuklara sürpriz yaptı.

İçinde kabuklu fıstığından şekerine ve maskesine varıncaya kadar çeşitli hediyelerin bulunduğu arafalık kutusu hazırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kapı kapı dolaşarak bir geleneğin koronaya kurban gitmesine izin vermedi.

ERZURUM’A ÖZGÜ BİR GELENEK

Erzurum’a özgü gelenekler arasında yer alan arafalık toplama işi, her iki dini bayramın (Ramazan ve Kurban) bir gün öncesinde yaşanır. Ellerinde poşet ya da bez torbalarla sabah saatlerinden itibaren mahalle aralarında kapı kapı dolaşan çocuklar, “Abla arafalığımı veeer” diye seslenerek, hane sahiplerinden arafalık isterler.

BİR TUTAM MUTLULUK

Günler öncesinden çocuklar için kabuklu fıstık, kabuklu fındık ve kabuklu ceviz gibi kuruyemişlerin yanında kağıtlı şeker ve çikolata türü yiyecekler stoklayan ev sahipleri, arafe günü kapılarını tıklatan çocuklara, stokladıkları bu yiyecekleri tutam tutam vererek, yılların ötesinden gelen bir geleneği yaşatırlar.

GELENEĞİ YAŞATMA GAYRETİ

Bu yıl, Ramazan Bayramı öncesinde, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulanacak olması, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı harekete geçirdi.İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda, ilçe sınırları içinde ikamet eden çocuklara dağıtılmak üzere içinde kabuklu fıstık, şeker, kolonya, maske gibi ürünlerin bulunduğu 20 bin kadar “arafalık kutusu” hazırlattı.

KENDİ ELLERİYLE DAĞITTI

Hazırlanan arafalık paketlerini kapı kapı dolaşarak çocuklara dağıtan Başkan Orhan, Erzurum’a özgü önemli bir geleceğin koronavirüs belasına kurban gitmesini önlemiş oldu. Salgın nedeniyle uygulanacak sokağa çıkma yasağından dolayı arafalık toplayamayacak çocuklara, hazırlattıkları kutularla sürpriz yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Orhan, “Bugün çok güzel bir gün geçirdik. Çocukların yüzünü güldürmüş olmanın mutluluğunu ekip arkadaşlarımla birlikte yaşadık, çok da mutlu olduk. Abla arafalığımı veeer seslenişlerinin bundan böyle hiç susmaması, her bayram arafesinde sokaklarımızda çınlaması önde gelen dileğimdir” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.