Dolar 32,5996
Euro 34,7963
Altın 2.506,02
BİST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

2011’DE CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN GELMİŞTİ

2011’DE CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN GELMİŞTİ
12 Şubat 2017 14:21 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2017 16:45

AVRUPA Gençler Olimpik Kış Oyunları (EYOF) bu akşam start alıyor. 18 Şubat’a kadar sürecek oyunların açılışı için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakan olarak atandıktan sonra, “ilk defa” Erzurum’a geldi.

Oyunların alındığı günlerde 48 ülkeden bin 500’ü aşkın sporcunun EYOF için Erzurum’a geleceği duyurulmuştu. Ancak geçen süre içinde çeşitli ülkeler, belli gerekçeler ileri sürerek Türkiye’ye gelmekten vazgeçtiklerini duyurmuşlardı.

Yetkililer, bugün başlayacak oyunlar için, 34 ülkeden 650 sporcunun Erzurum’a geldiğini belirttiler.

GÜL VE ERDOĞAN GELMİŞTİ

Yaklaşık 6 yıl önce yine Erzurum’da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, EYOF’dan çok daha düşük bir klasmanda olmasına rağmen, son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmiş, oyunların açılış törenine o günün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakanı R. Tayyip Erdoğan’ın yanısıra, çok sayıda bakan, müsteşar, genel müdür ve üst düzey bürokrat katılmıştı.

Bu akşam açılışı yapılacak EYOF için, sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birkaç üst düzey spor yöneticisinin Erzurum’a gelmiş olması, buruklukla karşılandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın zaten evsahibi olduğunu belirten ilgililer, “Başbakan Binali Yıldırım, aslen Erzincanlı olan, bizim bölgemizin insanı. Keşke oyunların açılışına gelseydi” dediler.

Dün gece geç saatlerde Erzurum’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, beraberinde Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte oyunların açılış töreninin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı’na gittiği ve son kontrolleri yaptığı belirtildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.