Dolar 32,5580
Euro 34,9769
Altın 2.426,92
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

TARİHE EZİYET ETMEKTE ÇOK MAHİRİZ

TARİHE EZİYET ETMEKTE ÇOK MAHİRİZ
18 Haziran 2020 18:21 | Son Güncellenme: 18 Haziran 2020 18:46

YAPIMI 160 yıl kadar öncesine dayanan, dönemin Erzurum Valisi İzzet Paşa tarafından, Pasinler Yolu üzerindeki Deveboynu Geçidi’nde bir grup yolcunun yoğun kar ve tipi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra yaptırılan Nebi Hanları mevkiindeki Toparlak Deresi üzerinde inşa edilen tarihi köprü, restorasyonunun üzerinden fazla geçmeden yine tahrip edilmeye başlandı.

DEFİNECİLER TAHRİP ETTİ

Yaklaşık 10 yıl kadar önce, dönemin Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, defineciler tarafından tahrip edilen, bakımsızlık nedeniyle de derenin taşıdığı kum ve çakılların içine gömülü kalan Nebi Köprüsü’nün restorasyonu için düğmeye basmıştı.

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hamza Gündoğdu ile Araştırma Görevlisi Harun Özkan tarafından yıllar önce kaleme alınan “Erzurum Çevresinden Bazı Köprüler” başlıklı çalışmada, Toparlak Deresi üzerinde bulunan Nebi Köprüsü’nün 18’nci yüzyılda, dönemin Valisi İzzet Paşa tarafından yaptırıldığı belirtiliyor.

43 METRE UZUNLUĞUNDA

Yöre insanına dere üzerinden geçiş kolaylığı sağlayan 43 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde, yuvarlak kemer gözlü olarak inşa edilen köprü, zaman içinde hem bakımsızlık ve hem de defineci yağması nedeniyle tahrip edildi.

Kum ve çakıl yığınları arasında yarı bele kadar gömülen köprüyeKarayolları 12. Bölge Müdürlüğü sahip çıktı. Restorasyonu yapıldıktan sonra “engel konularak kullanıma kapatılan” köprü, alternatif bir ikinci köprü yapılmadığından, bir süre sonra, yöre köylüleri tarafından engelleri sökülerek yeniden kullanılmaya başlandı.

YÖRE İNSANI SAHİP ÇIKMALIDIR

Köprünün restorasyon ile yapım tarihini belirten pirinç levha kitabenin tahrip edildiği, çevresini çalılıkların kapladığı tarihi köprü, giderek bozulmaya başladı. Restorasyonu tamamlandıktan sonra Nebi ve Toparlak Köyü sakinlerine “emanet” edilen köprünün bu gidişle yine tahrip olup, kullanılamaz hale geleceğinden endişe duyan uzmanlar, yöre insanının gereken hassasiyeti göstermesini ve tarihe, tarihi emanetlere sahip çıkmalarını istedi, “Buralarda define filan olmaz. Bu bir oyun. Bu oyuna kimse gelmemeli” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.