Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

ALLAH VERGİSİ BİR YETENEK

ALLAH VERGİSİ BİR YETENEK
5 Kasım 2020 18:38

 

OLDUKÇA zengin ailelerin çocukları için “elinde gümüş kaşıkla dünyaya gelmiş” deyimini, bugünlerde sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Mümtaz Tarhan Anadolu Lisesi’nin yaptıkları ile farklı kesimlerden övgü alan, takdir toplayan Müdürü Ümit Gergit’e uyarlayarak “Mübarek adam, o da sanki elinde kalemle dünyaya gelmiş birisi” demek mümkün.

Geçtiğimiz yıla kadar Ilıca Yavuz Selim Lisesi’nde müdür olarak görev yapan, bu yıl da Yıldızkent’teki Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne getirilen, bundan böyle edindiği bilgi, birikim ve tecrübeyi yeni okulu ve bu okulun öğrencileri için harcayacak olan Ümit Hoca, son zamanlarda yaptığı portre resim çalışmaları ile hayli popüler hale geldi.

GÜZEL SANATLAR’A DAHA YAKIN

Matematik öğretmeni olmasına rağmen, edebiyata ve güzel sanatlara çok daha yatkın olan, güzel şiir okuyan, tiyatro oynayan, sahneleyen, yönetmenlik yapan, grafik ve tasarıma özel ilgi duyan ve resim konusunda uyguladığı farklı bir yöntemle ortaya çok güzel çalışma ve eserler koyan ümit Gergit, 55 yaşın verdiği olgunlukla çevresine ışık saçıyor.

PİLOT KALEMLE ÇİZİYOR

Kendine son zamanlarda farklı bir uğraş bulan, Erzurum’da kendi toplum tarafından bilinen, tanınan ya da yaptıkları güzel işlerle adlarından bahsettiren sanatçı, sporcu, gazeteci, bilim insanı gibi farklı meslek gruplarına mensup insanları resmeden, pilot kalemle çizdiği portreleri de sosyal ağlarda paylaşarak bir farkındalık oluşturan, bu arada bizim de resimlerimizi çizen Ümit Hoca’ya Kadir Sabuncuoğlu ile birlikte hem teşekkür ve hem de “hayırlı olsun” ziyareti yaptık.

KİTABINI HEDİYE ETTİ

Yıldızkent’teki yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan, aslen Horasanlı olan Bilim ve Düşünce Adamı Prof. Mümtaz Turhan’ın (1908-1969) adının verildiği okula atanan Ümit Gergit’i yaptığı çalışmalardan dolayı kutladık. İmzaladığı, “Az gittik uzun gittik” kitabını Ümit Gergit’e sunan Sabuncuoplu, “Yaptığınız pilot kalem çalışmaları sosyal ağlarda büyük beğeni topluyor. İnsanların moral desteğe her şeyden fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, sizin o ihtiyacı karşılamaya yönelik bile bedel çalışmalarınız her türlü takdirin ötesindedir. Keşke bu memlekette Ümit Hoca’ların sayısı hızla çoğalsa. Diğer okul yöneticilerinin sizleri öptürmek almasını diliyorum” diye konuştu.

KEŞKE TALEPLERİ KARŞILAYABİLSEM

Yapılan ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Ümit Gergit ise, evinde akşamları ve tatil günleri çizdiği portrelere ilginin her geçen gün daha arttığını, çok değişik çevrelerden “hocam benim de resmimi çizersen çok Mutlu olurum” şeklinde tekiifler aldığını hatırlattı, “El emeği, göz nuru dökerek çizdiğim portrelerin sahiplarini, toplum yararına işler yaptığına inandığım insanlar arasından seçiyorum. Keşke insanüstü bir gayrete sahip olsam da gelen bütün tekliflere cevap verebilsem. Ziyaretinizden büyük mutluluk duydum, ben de size teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.