Dolar 32,5427
Euro 34,8772
Altın 2.433,02
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

“50 YILDA BİR GELECEK FIRSAT”

“50 YILDA BİR GELECEK FIRSAT”
4 Şubat 2017 10:56

AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir KUDAKA Genel Sekreterliğini ziyaret ederek, Cazibe Merkezleri Projesine ilişkin son gelişmeler hakkında Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Demirdöğen’le bilgi alışverişinde bulundu.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNCEL – Beraberinde AK Parti İl başkan Yardımcısı Muhammet Sunar olduğu halde Genel Sekreterliğe giden Aydemir, “KUDAKA, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane için özel önemi haiz bir iktisadi kalkınma kuruluşudur. Ekonomik vasatı temizlemek ve yatırım ortamını daha muhkem kılmak için oluşturulan bu ajansımız, Cazibe Merkezleri Projesi için de hayati önemde bir işlev görecektir” dedi.
BİLGİ AKIŞI KAFA KARIŞTIRMAMALI
KUDAKA tarafından yayınlanan yatırımcı bilgilendirme formlarının önemine vurgu yapan İbrahim Aydemir, “Bu neviden bilgi veren belgelerin ilgilisi tarafından bir çırpıda algılanacak şekilde hazırlanması çok önemli. Ayrıntıya boğdurulan açıklamalar hem anlaşılır olmaktan uzak oluyor, hem de, tersi bir etki oluşturarak kafaların karışmasına sebebiyet veriyor. KUDAKA’nın Cazibe Merkezimizde bulunan iller için hazırladığı broşürler bu anlamda fevkalade güzel olmuş.” Değerlendirmesinde bulundu.
KUDAKA CAZİBE MERKEZİ PROJESİNDE TETİKLEYEN KURUM OLMALIDIR!
Cazibe Merkezi Projesinin İller için 50 yılda bir doğabilecek fırsat olduğunu da kaydeden Aydemir daha sonra şunları söyledi, “İllerin kalkınması için devletin yapması gereken ne varsa bunu öngören bir çalışmayla karşı karşıyayız. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir proje var. İş şimdi İllerin öncü ekibine kalıyor. Siyaset Kurumu aktörleri başta olmak üzere, STK’lar, eğitim birimleri, bürokratik kademeler dahası fert fert herkes elini taşın altına koyup, yatırımcıları harekete geçirmelidirler. Bu sayede, 80’li yıllardan bu yana yaşanan sermaye, içgücü ve beyin göçünün önüne geçebileceğimiz gibi, kalkınma ile birlikte istihdam noktasında arzu edilen seviyeyi de kazanmış oluruz. Öyleyse, Kuzey Doğu Anadolu Ajansımız, gecesini gündüzüne katıp bahse konu kesimlerin duyarlılığını tetikleyecek çalışmalar yapmalıdır. KUDAKA’da bu azmi ve bilgi düzeyindeki birikimi görüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.