Dolar 32,4886
Euro 34,9477
Altın 2.439,30
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

75 YAŞINDA AZİMLİ BİR DELİKANLI!..

75 YAŞINDA AZİMLİ BİR DELİKANLI!..
28 Temmuz 2019 14:15 | Son Güncellenme: 28 Temmuz 2019 15:05

TORTUMLU 75 yaşındaki 6 çocuk, 19 torun sahibi Fikrullah Saraç, ilçe merkezinde hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu bir lokantada dürümcülük yapmaya hazırlanıyor.

İlçe merkezinde oturan, özellikle kış aylarında çoğu aracın çıkmakta zorlandığı dik yokuşlarla dolu Sevser Mevkii’ndeki bahçesine her gün yürüyerek tırmanan ve “oh” bile demeyen, saçı, sakalı pamuğa dönüşmüş Fikrullah Dede, gençlere taş çıkartıyor.

Uzun yıllar polis olarak görev yapan, daha çok Ankara’da “yakın koruma” olarak hizmet veren ve Korkut Özal’ın yakın korumasıyken emekliye ayrılan Fikrullah Saraç, görevi gereği dünyanın birçok ülkesini dolaşmış.

Memuriyeti noktaladıktan sonra, ticaretle uğraşmaya başlayan, ihracat yapan Fikrullah Dede’nin en büyük hayali hindi ve kaz yetiştirip, bunları yurtdışında pazarlamak. “Tüm anlaşmaları yaptık, ama son anda bir pürüz çıktı, ihracat yapamadık” diyen Fikrullah Saraç’ın Almanya’ya yönelik 60 bin adet hindi bağlantılı ticareti, son anda sekteye uğramış.

Ancak Saraç Dede, ihracat konusunda azmini hiç kaybetmemiş. Saraç’ın hedefleri arasında Tortum’da hindi ve kaz yetiştirip, yurtdışına, özellikle de Almanya’ya satma işi de bulunuyor.

Bir yandan ceviziden elmaya, dut’tan üzüme varıncaya kadar değişik türde meyve ağaçları bulunan bahçesinde gün geçiren, bu arada da ilçe merkezinde açacağı dürümcü dükkanının hazırlıklarını yürüten Fikrullah Saraç, yapacağı dürüm hakkında sır vermedi.

“Et dürümü değil, ama tavuk dürümü de değil” diyen Pamuk Dede, “Göreceksiniz, siz dahil çok sayıda insan Erzurum’dan kalkıp, Tortum’a dürüm yemeye gelecek. Bu konuda çok iddialıyım. Dükkanımız yakında hizmete girecek” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.