Dolar 32,5942
Euro 34,7581
Altın 2.497,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

36 KURS VE 7 BİN KURSİYER…

36 KURS VE 7 BİN KURSİYER…
17 Mayıs 2017 18:49 | Son Güncellenme: 17 Mayıs 2017 18:50

PALANDÖKEN Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde açılan yılsonu sergisinde genç kızlar ve kadınlar, maharetlerini sergiledi. Merkezde açılan kurslarda 7 bin insanın eğitildiğini belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İnsanlarımıza hem birşeyler öğretmenin ve hem de karınca, kararınca kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yılsonu sergisinin açılışına ilgi hayli büyük oldu. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın evsahipliğini yaptığı serginin açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum 109. Topçu Alay Komutanı Albay Taner Aydın, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Erzurum eski Milletvekili Mücahit Daloğlu, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Palandöken Halk Eğitim Müdürü Onur Çaycı, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Palandöken İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bilgehan Bilgin, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Ak Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Palandöken Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve kursiyerler hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Üreten bir toplumun parçası olmanın hazzını ve mutluluğunu duyuyorum” dedi.

Palandöken Belediyesi olarak, açtıkları meslek edindirme kursları ile eğitimli insan sayısını artırdıklarını kaydeden Başkan Bulutlar, “Meslek edindirme kurslar da branş sayımızı ise 36’a çıkardık. Bugüne kadar 7 bin üzerin de insanımız eğitim aldı. Kursiyerlerimizden 2 bin kişiye katılım belgesi verildi. 2016 -2017 Eğitim Öğretim Yılında ise 2 bin 250 kursiyerimiz bu kurslarda mesleki ve sanat anlamında önemli kazanımlar elde etti. Merkezimiz dolup dolup taşıyor. Projelerimizi aile temeli üzerine inşa ediyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Bu bilinçle Aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. İstihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, sergiye katkıda bulunanlara şilt ve çeşitli hediyeler verildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.