Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

PALANDÖKEN PARKLARINA 60 BİN ÇİÇEK!

PALANDÖKEN PARKLARINA 60 BİN ÇİÇEK!
15 Haziran 2017 10:55

PALANDÖKEN Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte 60 bin mevsimlik çiçeği ve 5 bin gülü toprakla buluşturmaya başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dikimi yapılan yaz çiçekleri ve güller sayesinde Palandöken rengârenk oldu.

İlçedeki parklara ve yeşil alanlara dikilen 60 bin Petunya, Begonya, Ateş, Kadife, Yıldız ve Aslanağzı çiçekleri ve bir birin den güzel 5 bin gül fidanının çok beğenildiğini belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçenin daha yeşil ve daha güzel görünmesi için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirterek, “Amacımız yemyeşil, rengarenk bir ilçe oluşturmak. Bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.

Şehitler Parkı’nın iki ve üçüncü etap çalışmalarına başladıklarını da belirten Başkan Bulutlar, “Sadece bu projemiz 11 bin metrekare alan üzerinde hayat bulacak. Palandöken Dağını tüm güzelliğiyle ilçemizle entegre hale gelmiş olacak. Yıldızkent bölgesinde bin 500 ile 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde 3 yeni park yapımına başladık. Yine Yunus Emre Mahallesi Nergiz Evler bölgesinde de, 8 bin 500 metrekare alan üzerinde bir başka park yapımına start verdik. Parklarda dinlenme ve mesire alanları, çocuk oyun parkurları, mini futbol ve basketbol sahaları yer alacak. Ayrıca aileler için özel kamelyalar bu parklarda konuşlandıracağız. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız da, yine parklarımızdaki diğer araç ve gereçlerden ücretsiz istifade edebilecekler. Toplamda 25 bin metrekare alanı daha yeşillendirmiş olacağız. Böylece göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana ilçede 150 bin metrekare daha yeşil alan kazandırmış olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.