Dolar 32,5698
Euro 34,6715
Altın 2.503,77
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ!

MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ!
23 Temmuz 2017 13:07 | Son Güncellenme: 23 Temmuz 2017 20:49

KENTSEL dönüşümü, rantsal dönüşüme çeviren belediyelerin Erzurum’da attığı adımlar vatandaştan ciddi eleştiri alırken, son olarak Yakutiye Belediyesi’nin, Hasan-i Basri Türbesi olarak bilinen mezarlığı, parkıyla birlikte konut alanı haline getirmeye çalışması, bardağı taşırdı.

Erzurum’un en eski ve köklü mahallelerini ortadan kaldıran kentsel yıkım projesiyle birlikte, ortaya çıkan “paha biçilmez” arsalar adeta kapanın elinde kalırken, trilyonlar ile ifade edilen bu gayrimenkuller karşılığında mal sahiplerine ne kadar para ödendiği de merak konusu oldu.

VATANDAŞTAN ENKAZ PARASINA ALINDILAR

Yapılan imar değişiklikleri ile vatandaşın elinden “enkaz parası” adı altında, neredeyse “yok pahasına” alınan arsalar üzerinde çok katlı, “köy büyüklüğünde” konutların inşa ediliyor olması yetmiyormuş gibi, bu projeler hayata geçirilirken, şehrin kadim kültürünün de hiçe sayılması vatandaşı öfkelendiriyor.

Erzurum’un onlarca eski mahallesinin isimlerinin, Ahmet Küçükler döneminde silinmesinin ardından, son birkaç yıldır başlatılan “kentsel dönüşüm” projesiyle de yerle bir edilen eski evlerin yerinde şimdilerde “beton yığınları”nın yükseliyor olması, hemen herkese, “Erzurum’da neler oluyor” dedirtiyor.

BELEDİYE MECLİSLERİ GÜVEN KAYBETTİ

Hasan-i Basri başta olmak üzere Veyisefendi, Kadana, Hacı Cuma, Kırmacı ve Sultan Melik gibi mahallelerde ortaya çıkan arsaların miktarının, metrekare olarak büyüklüğünün ve parasal değerinin kamuoyunu açıklanmasını isteyen vatandaşlar, “Normal şartlar altında bizim hakkımızı, bizlerin temsilcisi sıfatıyla belediye meclislerine giren üyelerin koruması ve kollaması gerekir. Ancak son yıllarda belediye meclisleri, halkın meclisi olmaktan çıktı, belediye başkanlarının uydusu haline geldiler. Muhalefeti de olmayan Erzurum’da vatandaş olarak bizim hakkımızı kim soracak, kim koruyacak bilemiyoruz” diye yakındılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.