Dolar 32,3833
Euro 35,0293
Altın 2.326,93
BİST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

”AMACIMIZ KÖYLERİMİZİN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTMEK”

”AMACIMIZ KÖYLERİMİZİN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTMEK”
18 Ekim 2016 08:11

ali-korkuttt

 

Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesine bağlı köy/mahallelerde yaşamı yeni baştan ele alan çalışmalar yapılıyor.

 

YASAYLA mahalleye dönüşen 36 köy/mahalleden 15’inde çalışmaları tamamlayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, amaçlarının köylerde yaşam koşullarının değişimi, batı standartlarında konforlu bir hayatın alt yapısının tamamlanması olduğunu belirtiyor.
Başkan Korkut, “Köy içi yollar, tuvaletler, Camilerimiz, Okullarımız ve varsa Kuran Kurslarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Yakutiye Belediyesi, yasayla mahalle statüsü kazanan 36 köy/mahallenin 15’inde batı standartlarına ulaştırma çalışmalarını tamamladı. Altınbulak, Çiftlik:, Mülk, Ortadüzü, Umudum, Yeşilova, Aktoprak, Arzıtı, Çayırca, Değirmenler, Köşk, Kösemehmet, Müdürge, Uzunyayla, Yol Geçti Köylerinde öncelikli olarak alt yapı çalışmalarının ardından köy içi yollar asfaltlandı. Yol çalışmasının yanında köy tuvaletleri, abdesthaneler, Cami, Okul ve köy odalarında da çalışmalar yapıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Öncelikli olarak çalışma yapılan köylerimizde alt yapının tamamlanmasını bekliyoruz. Ardından köy içi asfalt çalışması yapıyoruz. Köylerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli hizmetleri vermeye gayret ediyoruz. Hanımlar ve çocuklar bu işlerden çok memnun. Elbette ihtiyaç durumunda okullarımızın, camilerin, tuvalet veya abdesthane, köy odalarında katkılarımız oluyor. Önümüzdeki yıl tüm köylerimizde aynı çalışmalar tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Yakutiye Belediyesi tarafından çalışma yapılan köylerde, yolların asfaltlanması en çok ev hanımlarını ve çocukları mutlu ediyor. Muhtarlar ise hizmetlerin konforun artmasına yol açması nedeniyle başkan Ali Korkut’a teşekkür ediyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.