Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

PATATES, YİYENİN DIŞINDA KİMSEYİ GÜLDÜRMÜYOR

PATATES, YİYENİN DIŞINDA KİMSEYİ GÜLDÜRMÜYOR
19 Ekim 2016 07:50 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2016 07:51

12-ekim

TARLADA 20 kuruşa kadar düşen ve eken kimseyi sevindirmeyen patates, çarşıda, pazarda toptan 45 kuruşa satan satıcıyı da memnun etmiyor.

Tarlayı sürüp, tohumu attıkları günden, söküm yaptıkları güne kadar geçen süreçte geceli-gündüzlü çalıştıklarını belirten Hasankaleli üreticiler, “Bugün tarlada 20 kuruşa satmaya çalıştığımız patates bize zarar ettirdi. Kuruş kazanmak için, bu çile çekilir mi? Yağmur demedik çalıştık, soğuk demedik çalıştık. Yazın sıcak günlerinde boncuk boncuk ter döktük. Terimizin ve emeğimizin karşılığı bu olmamalıydı. Bir ekmek 90 kuruş.  4,5 kilo patates satacağız ki, bir ekmek alabilelim. Bu gidişle Pasinler gibi, toprağı son derece verimli olan bu ilçede kimse ekim yapmaz ve buraları terkedip, gider” dediler.

Ahlat’tan TIR ile getirdikleri patatesi, kilosu 45 kuruştan toptan satmaya çalışan ve Çatlı olduğunu belirten Selami Kurban, ısınmaya çalıştığı atateşin başında şunları söyledi:

“Hem hava soğuk, hem işler umduğumuz gibi değil. Kilosunu 45 kuruşa sattığımız patatese dönüp de bakan yok. İnanın anlayamıyorum. Ya millet patatesten bıkmış, ya da kuruşa bile alacak durumda değil. Ben, geçen yıllarda da aynı şekilde patates getirip, Erzurum’da satardım. Böylesi kesat bir dönemi hiç hatırlamıyorum.”

……….

erzurumdanhaberler.com’un notu:

Dadaşköy’de patates söken yaşlı bir çifti görüntüleyen Fotoğraf Ustası Uğur Sağıroğlu’na, yaptığı bu güzel paylaşım için teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.