Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

BUNLAR, BİR KIŞ TURİZMİ MERKEZİNE YAKIŞIYOR MU

BUNLAR, BİR KIŞ TURİZMİ MERKEZİNE YAKIŞIYOR MU
20 Ekim 2016 11:16

17-edre

GÜNÜN sorusu şeklinde “burası neresi?” diye sorduğumuz yer, fotoğraftan da anlaşıldığı üzere, kış turizminin gözbebeği Palandöken!

Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Palandöken’de, devir sonrasında ne tür çalışmalar yapıldı, yapılıyor ya da yapılacak, bilinmiyor.

Her gün yüzlerce insanın çıkıp-indiği Palandöken, sadece spor yapmak isteyenlerin değil, aynı zamanda hoş vakit geçirmek isteyenlerin de mekanı durumunda.

Hava karardıktan sonra da akşamcılara mekan oluyor Palandöken.

Araçlarında bir yandan sohbet eden, bir yandan da alkol alan akşamcılar, ne yazık ki, giderken çöplerini beraberlerinde götürmüyor, çevreye adeta saçıyorlar.

Bundan olsa gerek, “Ejder3200” markasıyla görücüye çıkmaya hazırlanan Palandöken’in çoğu yeri çöpten, içki şişesinden, bira kutusundan geçilmiyor.

Büyükşehir’in devir almadan önce kaderine terkedilmiş halde bulunan Palandöken’de, devir işlemi tamamlanır-tamamlanmaz bir temizlik seferberliği başlatılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Acaba yetkililer böyle bir temizlik yapma niyetindeler mi, yoksa kar yağar, kirliliği örter diye mi düşünüyorlar. Kar elbet her türlü pisliği ve kirliliği örtüyor, ama sonuçta eriyor, dolayısıyla yazdan kalma kültür(!) mirası olduğu gibi bahar geldiğinde ortaya çıkıyor. Palandöken’i sadece temizlemekle kalmasın, akşamcılara yönelik bir yer de yapılsın. Böylece akşam saatlerinde sağa-sola serpilmiş halde içki içen insanlar yerlerini bilir, ona göre hareket eder, bu sayede belki yaşanan kirlilikler de ortadan kalkar” dediler. erzhaber

YORUMLAR

  1. coşkun canip akkök dedi ki:

    yazıklar olsun bu güzel ülkemizi memleketimizi kirletenlere lanet plsun zehir zıkkım olsun