Dolar 32,5492
Euro 34,8565
Altın 2.438,56
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM

TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM
2 Aralık 2016 11:00

vali-aziz

VALİ Seyfettin Azizoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir bildiri yayınladı. “Tem engelleri birlikte aşalım” diyen Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

“- Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz;

03 Aralık tarihi ülkemizde, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmakta ve bir takım etkinlikler yapılmaktadır.

Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur.

Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, her türlü ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak en büyük hedefimizdir.

Ayrıca, “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır.

Engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerinde bir araya getirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmesi suretiyle, ihtiyaçları olan moral ve motivasyonu kazanmalarında, onlara yönelik uygulamaya konulan projeler hayati önem arz etmektedir.

Erzurum’da, Valiliğimizin koordinasyonunda başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, engellilerin tespitiyle, onların eğitimi, istihdamının sağlanması ve kendi kendilerine yetecek bireyler olarak topluma kazandırılmaları için çeşitli projeler uygulanmaktadır.

Bu vesileyle, tüm engelli yurttaşlarımızın, “3 Aralık Engelliler Günü” nün de aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.