Dolar 32,3845
Euro 35,2418
Altın 2.324,32
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ACI VE GÖZYAŞI SEL OLDU, AKIYOR

ACI VE GÖZYAŞI SEL OLDU, AKIYOR
10 Eylül 2016 14:17

 

SURIYE'NIN RAI BOLGESINDE SEHIT DUSEN UZMAN ER BURAK KARAKOC'UN BABASI ABDURRAHIM KARAKOC, "SENIN YERINE BEN OLEYDIM" DIYE FERYAT ETTI (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

SURİYE’nin Tell El Hava Bölgesi’nde yaşanan çatışmalarda içinde bulunduğu tankın isabet alması sonucu şehit olan ve kurban Bayramı’ndan sonra nişanlanacağı öğrenilen 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç’un, Pasinler’e bağlı Korucuk Köyü’ndeki babaevine ateş düştü. Acı haberi aldıktan sonra, feryatların yükseldiği acılı eve Türk Bayrağı asıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Suriye’nin Tell El Hava Bölgesi’nde yaşanan çatışmalarda şehit olan Uzman Er Burak Karakoç‘un, Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Köyü’ndeki babaevi, taziye verenlerle dolup, taşmaya başladı. Taziye sırasında fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da aileyi ziyaret ederek, gözyaşları içinde ağıt yakan acılı baba Abdurrahim Karakoç’u teselli etmeye çalıştı.

BAYRAMDAN SONRA NİŞANLANACAKTI

Şehit Uzman Er Burak Karakoç‘un amcası Abdülkerim Karakoç, yeğeninin uzman erbaş olmak için çok ısrarcı olduğunu hatırlattı. “Gerekirse biz de vatan uğruna canımızı feda etmeye hazırız. Bu acı olay yaşanmasaydı, Burak, bayram sonrası nişanlanacaktı. Babası ile konuşmuşlardı. İzne gelecekti, nişan yapacaktık. Ama takdiri İlahi bu. Yapacak bir şey yok” dedi.

Burak’ın tam cuma vaktinde şehit olduğunu belirten komşuları, baba Abdurrahim Karakoç’un birkaç gün önce oğlunu defaten rüyasında gördüğünü, bugün gördüğü o rüyayı birebir yaşadıklarını hatırlatarak, “Vatan bizim, toprak, namus bizim. Toprak uğruna, vatan uğruna birimiz öleceğiz, birimiz yaşayacağız. Allah annesine, babasına sabır versin” dediler.

Baba Karakoç ise “Balam, kuzum cuma günü bana ne diyecektin? Keşke senin senin yerine ben ölseydim” şeklinde ağıtlar yaktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.