Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

AFRİN MÜCADELESİNE SEYİRCİ KALMADILAR

AFRİN MÜCADELESİNE SEYİRCİ KALMADILAR
1 Mart 2018 17:57

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin ve çevresinde yuvalanan şer odaklarına yönelik başlattığı harekata seyirci kalmak istemeyen ve vefasını bir şekilde göstermenin yollarını arayan baba-oğul Çakmak’lar, Genel Kurmay’dan izin çıkınca, Erzurum’dan PKK-PYD’li hainlerin üzerine bomba gönderdiler.

Harekatın başladığı günlerde, sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşların, Mehmetçik’in moralini yüksek tutma adına her yola başvurduğunu, özellikle kadınların dolma sardığını, künefe yaptığını, erkeklerin de askerlik şubeleri önünde toplanarak, “Bizi de Afrin’e gönderin” diye talepte bulduğunu hatırlatan ve televizyon ekranlarından izlediği görüntülerden çok etkilendiğini belirten İşadamı Abdülkadir Çakmak, bir destek kampanyası başlatılması halinde 30 bin lira bağışla ilk kıvılcımı çakacağını duyurmuştu.

ETSO KAYITSIZ KALDI

Harekatın ilk günlerinde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na (ETSO) giden ve düşüncelerini Meclis Başkanı Saim Özakalın ile de paylaşan Abdülkadir Çakmak, önerisinin dikkate alınmaması üzerine, kendi işini kendi gördü.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir yetkili ile görüştüğünü ve gerekli izni aldıktan sonra harekete geçtiğini belirten Beyaz Saray Yemek ve Turizm İşletmeleri Sorumlusu Abdülkadir Çakmak, Afrin’e gönderilen birkaç bombanın maliyetini karşılayacak türde bir bağışı kendisi ve oğlu Hakan Çakmak adına Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı hesabına yatırdığını bildirdi.

ÇAKMAK İMZALI BOMBA

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanlığı’ndan, üzerinde “Abdülkadir Çakmak, Hakan Çakmak… Afrin’e sevgilerle” yazılı bir bomba fotoğrafının geldiğini, bu fotoğrafın da kendisini fazlasıyla mutlu ettiğini vurgulayan Abdülkadir Çakmak, “Aslanlarımız cephede çarpışırken, bizim sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmemiz, beni üzüyordu. İsteseler cepheye bile gider, vuruşurum. Ama yaşımız gereği böyle birşey sözkonusu değil, zaten Mehmetçik’imiz varken, bize iş düşmesi de mümkün değil. Yaptığımız bağışla Afrin’e, hainlerin üzerine gönderilen bomba, yüreğimize su serpti. Gönderilen fotoğraf, ailece hepimizi çok mutlu etti” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.