Dolar 32,5316
Euro 34,9229
Altın 2.424,64
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

AKIL BAŞA NEDENSE SONRADAN GELİYOR!

AKIL BAŞA NEDENSE SONRADAN GELİYOR!
18 Mayıs 2017 14:34

BİR süre önce geçirdiği beyin kanaması sonucunda kaybettiğimiz, fantazi müziğin güçlü ismi, Erzurum’un medar-ı iftiharı İbrahim Erkal’ın ismi, Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Dadaş sineması’nda yeni yaptırılan sanat merkezine verildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla bir karar alındığı belirtildi.

Eyüp Tavlaşoğlu başkanlığında toplanan Büyükşehir Meclisi, asıl hayattayken onurlandırılması ve taltif edilmesi gereken İbrahim Erkal’ı, ölümünden sonra hatırladı ve Dadaş Sineması’nda yapılan Sanat Merkezi’ne ünlü sanatçının adını vermeyi kararlaştırdı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in değerlendirmesine de yer verilen duyuruda, şöyle denildi:

“Erzurum’un medarı iftiharı İbrahim Erkal’ın acısını halen daha yüreklerimizde hissediyoruz. İlimizin bağrından kopan sanat camiasında sayısız başarılar yakalayan, şehrimizi ve Erzurumlu’yu en güzel şekilde ülkemizde temsil eden İbrahim Erkal, bu kentin sanat hayatında yetiştirdiği büyük bir değerdir. Bizde bu düşünceden yola çıkarak Dadaş Sineması’nda gerçekleştirdiğimiz halen daha yapımı süren Sanat Merkezi’ne İbrahim Erkal’ın adını verdik. Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de bu karar çıktı. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sanatçımızın ailesini de davet ederek, merkezimizin açılışını yapacağız.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.