Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

AKŞENER’İN KAYA’SI VAR

AKŞENER’İN KAYA’SI VAR
1 Kasım 2020 17:51

ERZURUM‘da siyaset yaptığı yıllarda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan’ı olarak yaptığı çıkış, değerlendirme ve açıklamalarla adından sıkça söz ettiren, muhalefette yer alan bir siyasi partinin il başkanı olarak görevinin hakkını verme gayreti güden, birlikte çalıştığı arkadaşlarını titizlikle seçen ve il yönetimine “kolej takımı” havası veren Zekai Kaya, şimdi Ankara’da, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalışmalarını yürütüyor. Genel Başkanı Meral Akşener’in yurt gezilerinde yanından ayırmadığı Kaya, kendine özgü hali, ciddiyeti ve tavizsiz duruşu ile parti içinde dikkat çekiyor, öne çıkıyor.

ANKARA’DA GÖREVLENDİRİLDİ

Meral Akşener’in genel başkanlık yarışına soyunduğu ve olağanüstü kongre için imza toplamaya başladığı tarihlerde, il yönetiminde yer alan çoğu arkadaşıyla Meral Akşener’den yana tavır koyan, tercih kullanan, sonrasında MHP’den ayrılarak Akşener ve arkadaşlarının başlattığı yeni parti kuruluş çalışmalarına destek veren ve İYİ Parti Kurucular Kurulu’nda yer alan Zekai Kaya, seçimlerden bir süre sonra Ankara’ya çağrıldı, Genel Başkan Danışmanı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görevlendirildi.

HEM SIRDAŞ, HEM GARDAŞ

İmza topladığı stresli günlerinde Zekai Kaya’yı yanında görmüş, bulmuş olmanın morali ile çalışmalarına hız veren Meral Akşener, vefasını sonraki zamanda Zekai Kaya’ya danışmanlık görevi vererek gösterdi. Genel Başkan Danışmanı olarak Meral Akşener’in güvenini kısa zamanda kazanan, “hem sırdaş ve hem de gardaş” olan Zekai Kaya, yurt gezilerinin de gediklisi bir isim haline geldi.

SER VERİYOR, SIR VERMİYOR

İYİ Parti saflarında Erzurumlu bir isim olarak duruşu, tavrı, davranışı, tavizsiz hareketleri ile dikkat çeken, gördüklerini, duyduklarını kendine saklayan, ser verip sır vermeyen Zekai Kaya, Ankara siyasetinin insanı rahatsız eden kirliliğinden Genel Başkan’ı Meral Akşener’i korumaya, gücünün yettiğince kendisine set olmaya çalışıyor.

Erzurum siyasetine uzaktan bakan ve gelişmeleri seyretmekle yetinen Zekai Kaya’nın zamanla parti içinde çok daha önemli görevlerlere getirilmesine mutlak gözüyle bakılıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.