Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ALA: MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL

ALA: MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL
16 Eylül 2016 08:06

01-efkan

ÖNCEKİ İçişleri Bakanı Efkan Ala, geceyarısı geldiği memleketi Erzurum’da coşkuyla karşılandı. “Dadaş ne makama bakar, ne koltuğa. Dadaş bakar adamlığa. Hoşgeldin adam, Efkan Ala” pankartları altında bir konuşma yapan Ala, milletin bir ferdi olmaktan, Erzurumlu olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL
Gece saat 02.00 sıralarında Erzurum Havalimanı’na gelen İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, çok sayıda coşkulu insanı karşısında bulunca hayli mutlu oldu. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt tarafından karşılanan Efkan Ala, havalimanı çıkışında bir konuşma yaptı. “Mahkeme kadıya mülk değil. Allah bize, bu memlekete hizmet etme imkanı verdi. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyum. Binlerce şükürler olsun” diyen Ala, şöyle devam etti:

MEMLEKETİN SAHİBİ MİLLETTİR

“Memlekete ihanet edenler, cezalarını aldılar, alacaklar da. Bundan sonra da kim bu memleketi hafife alır da saldırırsa, akıbetleri 15 Temmuz gecesindeki gibi olacaktır. Millet bu memleketin sahibidir. Başkalarının maşası olanlar bu ülkeden bir şeyler koparmaya çalışanlar, isteklerinde başarılı olamayacaklar. İşte herşey ortada. Erzurumlunun bu ruhu yaşadığı sürece, bu memleket ilelebet ayakta duracaktır. Memleketin sahibi milletin kendisidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük onur duydum. Erzurumlu olmaktan şeref duydum. Erzurumlu yine burada. Buradan bütün kardeşlerimin bayramını kutluyorum.”

ERZURUM TÜRKİYE’NİN KALESİDİR
Erzurum’un sadece doğunun değil Türkiye’nin kalesi olduğunu belirten Ala, “15 Temmuz gecesi THY’nin tarifeli uçağı ile Erzurum’dan giderken, Ankara’ya indiğimizde öğrendik ki bazı asker elbisesi giymiş teröristler, hainle,r başkalarının maşası olmuş, memleketimize kastetmeye çalışıyorlar, darbe yapmaya çalışıyorlar. Milletimiz o gece iradesine sahip çıktı. Milletin lideri kendisini ortaya koydu. Bütün kardeşlerimiz, polis teşkilatımız, jandarmanın, askerin içerisindeki vatansever kardeşlerimiz siyasi partilerimiz sivil toplum kuruluşlarımız bu teröristlere haddini bildirdi. Bilinsin ki ne zaman memleketime, ülkemize bir maşa ya da odak kastederse karşısında 79 milyonu bulur. Bulmuştur. Bundan sonra da aynısı olacaktır. Kimse bu memlekete diz çöktüremeyecektir, kendileri diz çökecektir” diye konuştu.
Ala, daha sonra yüzlerce araç eşliğinde babaocağı Oltu’ya hareket etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.