Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ALAATTİN KARACA, NOKTA KOYUYOR!

ALAATTİN KARACA, NOKTA KOYUYOR!
18 Ekim 2016 14:50

32-veda

BAŞKANLIĞI BIRAKIYORUM, DAĞLARI DEĞİL!

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, yaklaşık 20 yıldan beri sürdürdüğü federasyon başkanlığı görevini noktalamaya hazırlanıyor. 19 Ocak 1997 tarihinde Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na sevçilen ve o günden beri aralıksız başkanlık görevini yürüten Karaca, 6 Kasım’da yapılacak genel kurulda aday olmayacağını duyurdu. Dağcı sayısını 20 yılda 919’dan 39 bine, dağcılık kulübü sayısını da 25’ten 1060’açıkararak, küçümsenmeyecek işler yapan Karaca, “Federasyon başkanlığını barakıyorum, dağları değil” dedi.
Değişik branşlarda sporcu, antrenör, yönetici olarak yarım asırdan bu yana hizmet veren Alaattin Karaca, artık sorumluluğu gençlere bırakmak gerektiğini söyledi. Başkanlık için aday olmayacağını belirten Karaca, genç dağcılarla Türkiye’de çıkmadık dağ bırakmadıklarını ifade etti. Karaca, yurt dışında çok sayıda zorlu dağlara tırmanış gerçekleştirdiğini, Federasyon Başkanlığı’nı bıraktığını ancak dağları bırakmasının söz konusu olmayacağını anlattı.

SPOR, SİYASETİN DIŞINDA BIRAKILMALI
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden emekli olan Karaca, 50 yıllık spor yaşantısında çeşitli branşlarda sporcu, antrenör, yönetici olarak üst düzeyde görevler aldığını hatırlattı. Sporun dostluk, arkadaşlık, kardeşlik, mertlik, dürüstlük, sevgi, saygı ilkelerinden hiç taviz vermediğine dikkati çeken Alaattin Karaca, evrensel olan sporun siyaset dışında tutulması gerektiğini savundu. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türk Dağcılığına layık olduğu yere çıkarmaya çaba harcadıklarını kaydeden Karaca, şunları söyledi:

BAŞKAN OLARAK 20 YIL HİZMET VERDİ
“Yaklaşık 20 yıl önce, 19 Ocak 1997’de yapılan seçimde 118 delegenin 83’ünün oyunu alarak Federasyon Başkanlığına seçildim. Yaklaşık 20 yıl boyunca güvenen delegelerin yüzünü kara çıkarmadım. Tüm enerji ve zamanımızı, ülkemize, dağcılık camiasına hizmet ederek geçirdik. Göreve başladığımızda 919 olan lisanslı dağcı sayısını 10 bini kadın, toplam 39 bin 875’e çıkardık. Dağcılığı tüm yaş grupları ve sosyal kesimlere açtık. Yetiştirici sorununu çözerek dağcılık branşında değişik kademelerde görev alan 223 dağcılık antrenörü yetiştirdik. Dağcılık sporunu lise ve üniversitelere yaydık. En önemlisi dağcılık sporunun tehlikeli bir spor dalı olmaktan çıkardık. Eğitim ve tırmanışlarda güvenlik ön plana alınarak dönemimizde kaza oranı en aza indirilmiş ve ailelerde sporumuza karşı ilgi artmıştır.”

SADECE DAĞLARI DEĞİL, HER YERİ VE HERKESİ KUCAKLADIK
Dağcılık potansiyelinin yoğun olduğu ve ihtiyaç duyulan yerlerde dağ evleri yaptırdıklarını aktaran Karaca. ülkede malzeme üretiminin başlamasının dağcılık sporunun gelişmiş olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Federasyon olarak sadece dağcıları değil, dağları, ülkenin her köşesini kucaklamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Alaattin Karaca, tek branşı olan Dağcılıkta branş sayısını ‘Dağcılık’, ‘Spor Tırmanma’ ve ‘Dağ Kayağı’ olmak üzere üçe çıkardıklarını belirtti. 6 Kasım 2016 günü yapılacak genel kurulda federasyon başkanlığına aday olmayacağına dikkati çizen Karaca, şunları ekledi:
“Bundan sonra bir dağcı olarak göreve gelecek genç arkadaşlarımı izleyeceğim. Mert yürekli dağcılarla, dumanlı zirvelerde, attığımız her düğüm dostluğun ve dağcılığın sağlam yarınlarını hazırladı. Dileğim ve umudum o asaletin sonsuzluğa kadar sürüp gitmesidir.” KAYNAK: Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.