Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

ALİ DEMİRHAN: ÖZAKALIN İLE ÇALIŞMAK İSTEDİM, BIRAKMADILAR

ALİ DEMİRHAN: ÖZAKALIN İLE ÇALIŞMAK İSTEDİM, BIRAKMADILAR
3 Temmuz 2017 18:04 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2017 18:47

GEMİNİN BİR KAPTANI OLUR. SORUMLULUK BENDEYSE, ÖNDE DE BEN OLURUM

“BB ERZURUMSPOR’da neler oluyor?” şeklinde yönelttiğimiz soruya ilk yanıt önceki Başkan Ali Demirhan’dan geldi.

Görev yaptığı süre içinde BB Erzurumspor’a yaklaşık 3 milyon lira verdiğini belirten Ali Demirhan, “Ben bir işadamıyım. Ama hiç bir zaman için BB Erzurumspor sırtından para kazanmayı, ihalelere girmeyi, iş takibi yapmayı aklımdan bile geçirmedim, cebime 5 kuruş koymadım. Kimseye veremeyecek bir hesabım yok. Üç evladım var. Allah, yanlış yapanın cezasını verir” dedi.

erzurumdanhaberler.com’da “BB Erzurumspor fokur fokur. İddialar yenilir, yutulur gibi değil” başlığıyla yayınlanan yazının ardından konuşan önceki Başkan Av. Ali Demirhan, BB Erzurumspor’un başına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in isteği ile geçtiğini hatırlattı, “Aslında ben, mevcut Başkan Saim Özakalın’ın yönetimine gireyim istedim, ancak Mehmet Sekmen bu önerimi kabul etmedi. Erzurum sevgisi ile büyüyen birisi olarak, Saim Özakalın yönetimine 650 bin lira katkıda bulundum. Saim Bey, bunu bilir” diye konuştu.

BB Erzurumspor Başkanlığı’ndan istifa ettikten sonra, çok çeşitli iddialar ortaya atıldığını ve spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Ali Demirhan, yaptığımız tele-röportajda şunları söyledi:

ÜNSAL KIRAÇ’A…

HINISLIYIM, Yamanlar Köyü’ndenim ve büyük bir alimin torunuyum. Erzurum sevgisi ve sevdasıyla büyüdüm. 2011 seçimleri öncesinde aday adayı olmak için Erzurum’a geldim. Siyaseten istediğimiz olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, ‘bu işin içinde ol’ dedi. O dönem BB Erzurumspor’un Başkanı Saim Özakalın idi. Onun yönetimine gireyim istedim, Sekmen karşı çıktı. Kongre yapıldı, yeni yönetim oluştu. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, başkan gibi davranmaya başladı. Dilaver (Yılmaz) kardeşim gibi yapmadım, yerime asla oturtmadım. Yönetimde Ünsal Kıraç gibi, Kadir Ovat gibi, kulübe zararı olan isimleri yönetimden uzaklaştırdım. Ben, başarılı olacağıma dair Başkan Sekmen’e söz vermiştim. Geminin bir kaptanı olur. Sorumluluk bendeyse, önde de ben olurum!

MEHMET SEKMEN’E…

YÖNETİMDEYKEN kararları hep ben aldım, bütün transferleri tek başıma ben yaptım. Kartal’dan Besim Durmuş diye birisini getirmişlerdi. İş yapamayacağını gördüm ve gönderdim. Sekmen spordan ne anlar, Erzurumspor’dan ne anlar! O, kulübün onursal başkanıdır. Zaten, sizin de katıldığınız bir basın toplantısında da hatırlarsanız kulübün başkanının ben olduğumu açık yüreklilikle ifade etmiştim.

ZAFER AYNALI’YA…

ZAFER Aynalı müthiş yalan söylüyor. Mehmet Sekmen’e çok yalvardım, onu da gönderelim istedim. ‘İdare et’ dedi. Ben, bana verilen görevi hakkıyla yapmaya çalıştım. Para işlerine hep onlar baktı, Zafer Aynalı baktı. Başkan’ın yanında Zafer Aynalı’nın yüzüne söylediğim, burada söyleyemeyeceğim sözler oldu. Bu sezon BB Erzurumspor’u 5,5 milyon liralık bir harcamayla şampiyon yaptım. Kastamonuspor’un 25 milyon lira harcamasına rağmen, şampiyon olamadığı düşünülürse, bizim elde ettiğimiz başarının büyüklüğü kendiliğinden ortaya çıkar. Sadece şu kadarını söyleyeyim: Ben bu takımı iki yıl üst üste şampiyon yaptım. Haydi bu yıl değil şampiyonluk, ilk 10’a girsin Erzurumspor, bakalım girebilecek mi?

MEDYAYA…

BB ERZURUMSPOR beni kanser etti. Üç defa ameliyat oldum. Üç evladım var ve kimseye verilmeyecek bir hesabım yok. Allah, yanlış yapanın cezasını verir. Öyle bir yönetim vardı ki, mahrem diye bir şey kalmamıştı. Konuşulanlar, anında bazı gazetecilerin kulağına fısıldanıyordu. Yok sahte senetmiş, yok bilmem ne. Erzurumspor’a 3 milyon liraya yakın para vermiş bir insanım. Kulübüne, başı sıkıştığı an yardım eden, elini cebine sokan birisiyim ben. niye başka şeylere tenezzül edeyim. Söylenenlerin hepsi yalan. BB Erzurumspor Başkanıyım ve işadamıyım. Bir tane ihale aldığımı söylesinler, Boğaz Köprüsü’nden kendimi aşağı atmazsam, namerdim. Yaşadıklarımdan, yaşatılanlardan öylesine bıktım ki, istifa ettim ve arkama bakmadan kaçarcasına Erzurum’dan ayrıldım.

YARIN: ASIL ŞAMPİYONLUK HEYECANINI O GECE YAŞADIM!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.