Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ALİ KORKUT VE HEZEYANLARI

ALİ KORKUT VE HEZEYANLARI
8 Eylül 2017 01:02 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2017 02:14

HASAN-i Basri Mahallesi’nde bulunan, yöre halkının özellikle cuma günleri ziyaret ettiği, kadınların Yasin okuduğu, dua ve niyazda bulunduğu, mahalle ile aynı adı taşıyan türbeyi yıkmaya yönelik olaylar, herkesin malumu.

Çok değerli Erzurum Medyası’nın kayıtsız kaldığı, görmediği, görmek istemediği ve hatta sırtını döndüğü bir önemli olayı, biz erzurumdanhaberler.com olarak takibimize aldık, çeşitli yönleriyle takipçilerimizle paylaştık.

Yaptığımız haberler sonuç verdi ve Yakutiye Belediyesi, “mezar yıkma ayıbı”ndan son anda, halkın da baskısıyla vazgeçti.

***

Belediye Başkanı olarak son zamanlarda keyif tutum ve davranışları ile çoğu vatandaştan tepki gören, yıktığı yerleri yapamayan, Yakutiye’yi yaşanmaz bir ilçe haline getiren  Ali Korkut, kendisini vebale de sokacak böyle bir yanlışa set olduğumuz için, bize teşekkür edecek yerde, saçma sapan, hiçbir tutar tarafı olmayan açıklamaları ile sadece bize saldırmakla kalmadı, aynı zamanda hedef saptırarak, kendisini temize çıkartmaya çalıştı.

***

Neymiş efendim, biz güya gelinimize iş istemiş, bir de bir kitap satmaya kalkışmış, ancak istediğimizi elde edemeyince, saldırıya geçmişiz!

Ali Korkut’un kargaları bile güldüren iddiası böyle.

***

Merak ettim ve arşivimizi taradım.

Son günlerde Hasan-i Basri Türbesi’ni yıkmaya yönelik yaptığımız eleştirel haberleri saymazsak eğer, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile ilgili olarak son bir yıl içinde epey bi haber yayınlamışız.

– Mesela; geçen yıl bugünlerde (26 Eylül’de), “YAKUTİYE BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA ARA VERMİYOR” başlığı altında bir haberi paylaşmışız okurlarımızla.

– Bir başka haberi, “MURATPAŞA MEYDANI’NDA İNCE İŞÇİLİK” başlığını, 26 Ekim 2016 tarihinde atarak duyurmuşuz takipçilerimize.

– Belki bir hafta sonra, Ali Korkut ile Muratpaşa Camii’nin çevresini birlikte dolaşmış, “özel haber” yapmış, bu haberi “MURATPAŞA’YA YENİ ÇEHRE. BAHÇE DUVARLARINI YIKTI, İYİ DE YAPTI” diyerek yayınlamış, öteki camilerin de Muratpaşa’yı örnek alması gerektiğini belirtmişiz.

– Ali Korkut’un, bir genç annenin onurunu, haysiyetini, gururunu hiçe sayan “gelinini işe almadım diye iftira atıyor” şeklinde yaptığı edep dışı, insaf dışı açıklamasını tekzip eden bir başka haber de, yine erzurumdanhaberler.com’da, 29 Ocak 2017 tarihinde, yani bu yılın başlarında “YAKUTİYE BELEDİYESİ BÖLGEDE BİRİNCİ OLDU” başlığıyla yer bulmuş.

***

Herkes de biliyor ki, Ali Korkut, Erzurum’un en kadim mahallelerini bünyesinde barındıran Yakutiye İlçesi’nin Belediye Başkanı.

***

Erzurum’u “kentsel dönüşüm” adı altında yerle yeksan eden bir belediye başkanına, yani “yüksek mimar” olduğunu belediyesinin internet sitesinden özellikle duyuran ve siyasete girmeden önce, Erzurum Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Ali Korkut’a, yıktıklarının yerine yenilerini yapamadığı için eleştiri getirmiş, “Başkan yeter memleketi ihmal ettin, başkan çalış, başkan yap, başkan üret” demeye başlamışız.

Ve birden ne olmuşsa, Ali Korkut’a, güya biz, gelinimizi işe almadığı ve “Erzurum resimleri gibi garip bir albümü” almaya yanaşmadığı için, savaş açmışız!

***

E yalan!

Hem de kuyruklu cinsinden bir büyük yalan.

Sonuçta Yakutiye Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberler ortada.

***

Diyelim ki, biz haksızız!

Hasan-i Basri Türbesi’ni yıkmaya yönelik teşebbüslere karşı çıktığımız, “hayır yıkamazsınız” dediğimiz ve kamuoyunu harekete geçirdiğimiz için, bir belediye başkanına yakışmayacak tutum ve davranışlar içine giren ve yaptığı tutarsız açıklamalar ile hedef saptıran Ali Korkut, iddia sahibi olarak, iddialarını kanıtlamak zorundadır.

***

Kendisine herkesin huzurunda soruyorum:

Acaba ben, gelinime sizden ne zaman iş istedim ve yine ben Erzurum resimleri gibi garip bir albümü zat-ı alinize ne zaman satmaya çalıştım?

***

Eğer gerçekten, iddia ettiğiniz gibi, sırf bu gerekçelerle aleyhte haberler yapmışsak, yukarıda sıraladığım, tamamen sizin lehinize olan haberler için ne diyeceksiniz?

Size kin güden, düşmanlık besleyen birisinden böyle haberleri yapması beklenir mi?

***

Aslında size teşekkür etmem lazım!

***

Zira siz, bir yöneticiden, bir belediye başkanından, bir kaymakam veya vali’den talep edilebilecek son derece “masumane” istekleri senaryolaştırarak, kendinize dayanak bulmak, şahsınızı “mağdur” göstermek amacıyla kamuoyunu da yanıltarak paylaştınız ya!

Maazallah “bana albüm satmak istedi” yerine, “benden ihale istedi, benden arsa istedi, benden büfe istedi, benden rüşvet istedi” de diyebilirdiniz.

***

Şükrediyorum Allah’a.

“Olmayan bir albümü” kendisine satmaya çalıştığımı iddia eden bir insan, bize çok daha ağır suçlamalarda bulunup, iftiralar atabilirdi.

Hiç şüphesiz bizi Koruyan korumuş.

***

Meslekte 37 yılı geride bırakmış, kalemini hep millet ve memleket meseleleri için oynatmış, kimseye eyvallah etmemiş, dik durmaya çalışmış bir Erzurumlu olarak attığınız veya atacağınız iftiralar elbet tutmaz, yerini bulmazdı.

Ama toplum nezdinde, işgal ettiğiniz makamın sağladığı saygınlığa bakan ve sizin de öyle olduğunuzu zanneden bazı insanlar, hele de bizi tanımıyorlar ise, o yalanlara inanabilirlerdi.

***

Aslında kişisel meselelerini toplumun gözü önünde tartışmayı sevmeyen birisi olarak, kaleme almak mecburiyetinde kaldığım bu yazıdan dolayı okurlarımdan özür diliyorum.

***

Erzurum bizim.

Memlekette konut fiyatları almış başını gidiyor.

En ucuz ev kirası bin lira olmuş.

Şehrin en değerli mahalleleri beton yığınına dönüşmüş, şehir öz kimliğini kaybeder hale gelmiş.

Tarihi mekanlar kanağlıyor.

İnsanlar memleketi kaçarcasına terkediyor ve siz bu sorunlar karşısında kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz.

***

Daha söylenecek çok söz, sorgulanacak çok iş var.

Zamanı gelince onlar da konuşulacak elbet.

***

Ama önce sorduklarımın cevabını almam lazım:

Hani bana sosyal medyadan “Eyy Öztürk Akkök” diye seslenmiştiniz ya…

Ben de size aynı şekilde sesleniyorum…

Eyy Ali Korkut:

Size hangi kitabı satmaya çalıştım ve gelinime sizden ne zaman iş istedim?

Bu soruları sadece size değil…

İftiralarınızın üstüne “mal bulmuş mağribi” gibi atlayan, sapı bedenimden olan baltalara da soruyor, sormakla kalmıyor, hepsini avuçlarım kabarıncaya kadar da alkışlıyorum.

Diyorum ki, gün ola, harman ola!

Düşmez, kalkmaz bir Allah!

YORUMLAR

  1. Selçuk ökmen dedi ki:

    Ben sadece erzurumlu bir vatandaş olarak dileğim ….KEŞKE ERZURUM BÜYÜK ŞEHİR BELEDIYE BAŞKANIDA BIR GAZETECİNİN GELİNİNİDE İŞE ALMAMIŞ OLSADA MEMLEKETTE YAPILAN SOYGUNUN DA YAZILMASINA TAKIP EDİLMESİNE VESİLE OLUNSA …….AMA NERDEEEEEE ÖYLE GELINLER.

  2. Recayi Karslı dedi ki:

    Çok üzüldüm
    Bir İlçenin Şehr Emin’inden Bir Sorunun Çözümü İçim Yardım Talep Etmet ve Çözüm İstemek kadar tabii bir şey olamaz İş İstemek yasal olmayan, yada ayıp bir şeymi?Herkesin çalışma hakkı var kaldı ki işsizlik varsa onu çözmekte şehr eminin görevi olmalı Öztürk Akkökün de Hakkı Bunun ayıplanacak yada Öztürk Akkök’ü Mahcup Edecek Hiç Bir yanı Yoktur Şerh Emini Hesap Verme Durumundadır.Belediye Başkanlığı Biter ama önemli olan bitikten sonrası