Dolar 32,6007
Euro 34,8119
Altın 2.491,55
BİST 9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ALTIN HAYALİ 15 METREDE SON BULDU!

ALTIN HAYALİ 15 METREDE SON BULDU!
25 Mart 2017 16:47

ŞEHRİN göbeğinde, kepçe ve kamyonlarla define arayan bir esnafın altın hayali, 15 metre derine indikten sonra son bulurken, bu ilginç olayın haberini yapmak isteyen gazetecilere, “Gidin Kültür Bakanlığı’ndan izin alın” diyerek, kabadayı vari yaklaşan Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisinin tutumu şaşkınlıkla karşılandı.

Alipaşa Mahallesi’ndeki Hasırhan İş Merkezi’nde işyeri bulunan bir esnaf, Kültür Turizm İl Müdürlüğü’ne başvurarak, define aramak istediğini bildirdi. Vatandaştan 3 bin lira harç parası alan müdürlük, gerekli izni verdi. Üç gün önce Hasırhan İş Merkezi’nin hemen arkasındaki boş alanda, Emniyet ve Müze Müdürlüğü elemanlarının gözetiminde kazı çalışması başlatıldı.

15 METRE DERİNE İNİLDİ

İş makineleri ve kepçeyle define arayan ekipler, üç günde 15 metre derine indi, ancak bir demir parçasına bile rastlayamadı. Saatler geçtikte umutları tükenen maceraperest esnaf, üçüncü günün sonuna doğru kazı çalışmasının durdurulmasını ve çıkan hafriyatın yerine doldurulmasını istedi.

Şehrin en merkezi yerinde yaşanan “umuda yolculuk”un haberini yapmak isteyen gazetecilere, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından görevlendirilen biri bayan iki memurdan, erkek olanı müdahale etti, “Gidin Kültür Bakanlığı’ndan izin alın, aksi taktirde size haber yaptırmam” diyerek müdahale etmesi hayret ve şaşkınlıkla karşılandı. Polisin emniyet şeridi çektiği alanın dışında çalışma yapmak isteyen gazetecilere, emniyet tedbiri almakla görevli polisler de izin vermedi.

Kendileri gibi, basın mensuplarının da kamu görevi yaptığını belirten gazetecilerin, “İsminiz ne, sizin işiniz gazetecilerin görev yapmasını mı engellemek, yoksa kazının yasalara uygun şekilde yapılıp-yapılmadığını mı gözlemlemek” sorusuna cevap vermeyen Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi, define arayan vatandaşın ismini basın mensuplarına bildirmesine müsade etmedi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.