Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ALYILMAZ ÇİFTİ’NİN BÜYÜK RÜYASI

ALYILMAZ ÇİFTİ’NİN BÜYÜK RÜYASI
2 Kasım 2020 05:40 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2020 07:26

ASLEN Karslı olan, uzun yıllar “aşımı, işimi, eşimi burada buldum” dediği Erzurum’da yaşadıktan, Atatürk Üniversitesi’nde görev yaptıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi’ne geçen karı-koca Alyılmaz çifti, Azerbaycan-Ermenistan arasında süren savaşa, sivil insanların savaş suçu işlenerek öldürülmesine, katledilmesine Türk Danyası’nın kayıtsız kalmaması gerektiğini dile getirdiler.

Yaklaşık 36 yıldan bu yana, özellikle Orta Asya’da, Azerbaycan’dan Moğolistan’a, Sibirya’dan Yakutistan’dan Çin’e varıncaya kadar koca coğrafyada “Türk izi” süren, çok önemli bilgi ve bulgulara ulaşan, çok sayıda bilimsel yayının altına da imza atan Alyılmaz çifti, Azerbaycan’dan yayın yapan Medeniyet TV’ye özel açıklama ve değerlendirmeler yaptı, hem Turan Elleri’ni anlattı, hem de “Türk Dünyası Vatandaşlığı” gibi, patenti kendilerine ait olan önemli bir projeye dikkat çektiler.

İNANILMAZ PROJE

Prof. Dr. Semra Alyılmaz tarafından hazırlanan, geçtiğimiz yıllarda Kazakistan’da düzenlenen bir toplantıda açıklanan “inanılmaz proje” uygulanma zemini bulur, ülke yönetimleri tarafından benimsenir de hayata geçirilirse, Türk soydaşlar, pasaportsuz olarak, gümrük işlemlerine tabi olmaksızın Türk Dünyası’nda gezip, dolaşabilecekler.

CENGİZ HOCA’NIN TANIMI

Türk Dünyası’nı, kökleri mazide, gövdesi had’de, dalları ve yaprakları istikbalde olan köklü bir çınara benzeten Cengiz Alyşılmaz, “Biz biriz ve dünyanın neresinde olursak olalım, turan ellerinde, ayrı ayrı coğrafyalarda yaşıyor olsak da gönlümüz bir. Azerbaycan bizim. İlk çalışmalarımıza orada başladık ve Türklüğün biz orda şifrelerini gördük.

YANLARINDA MUTLAKA OLMALIYIZ

Dili bir, edebiyatı bir, tarihi bir, hukuku bir, bayrakları bir ülkelerin, Türk coğrafyasının insanları olarak, Ermenistan ile savaşan Azerbaycan’ın yanında mutlaka olmalıyız. Nasıl ki, kurtuluş savaşı yıllarında Türkiye Cumhuriyeti’nin sıkıntıda olduğu bir dönemde Azerbaycan’da Gardaş Kömeğii adıyla bir cemiyet kuruluyor, oradan  yardım ve destek geliyorsa, biz de Karabağ’da, Hocalı’da olanlara kayıtsız kalmamalı, gerekli tepkiyi göstermeli, adımlarımızı mutlaka atmalıyız” dedi.. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.