Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ARDIÇLI’DA UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

ARDIÇLI’DA UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
1 Nisan 2017 20:35

PASİNLER‘in Miyadin (Ardıçlı) Köyü’nde bulunan ve 1324 yılında yaptırıldığı sanılan Ferruh Hatun Türbesi, yıkılma tehlikesi yaşıyor. Kaderine terkedilen türbeye sahip çıkılmasını isteyen Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, “Kültürel varlıklarımız ve değerlerimizin harap olmasına ve yıkılmasına sessiz kalmamalıyız” dedi.

İlçe merkezine 10 km uzakta bulunan eski adı Miyadin olan Ardıçlı Köyü’ndeki Ferruh Hatun Türbesi’nin darmadağınık halinin iç acıttığını belirten Nuri Toparlak, “Köy kabristanı içinde bulunan, kesme taşlardan yapılma, sekizgen şeklinde, konik yapılı türbe, ha yıkıldı, ha yıkılacak bir görüntü veriyor. Köy halkından kimsenin çok da ilgilenmediği türbenin restore edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

ERİHDER olarak çevre köylerdeki kültürel yapı ve kalıntılarla yakından ilgilendiklerini kaydeden Başkan Toparlak, çektiği fotoğrafları erzurumdanhaberler.com’a ulaştırarak, konunun gündeme getirilmesini istedi. Bu tür yapıların, Türk’ün mührü olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini belirten Nuri Toparlak, şunları söyledi:

“- 160 haneli köyde, mezarla ilgili çeşitli efsaneler anlatılıyor. Yörede etkin olan Selçuklu beylerinden Ali Gazi’nın kızı Ferruh Hatun adına yaptırdığı bilinen türbeye yetkililerin sahip çıkması isteniyor. Dernek olarak biz de türbeye sahip çıkılmasını ve gerekli restorasyon çalışmalarının ivedilikle başlatılmasını istiyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.