Dolar 32,5362
Euro 34,7931
Altın 2.435,38
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ANKARA’DAKİ EKMEK FESTİVALİNE ERZURUMLU DAMGASI

ANKARA’DAKİ EKMEK FESTİVALİNE ERZURUMLU DAMGASI
15 Ekim 2018 17:10 | Son Güncellenme: 15 Ekim 2018 17:15

BU yıl Ankara’da ikincisi gerçekleşen “Uluslararası Ekmek Festivali”ne Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör de katkı sağladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından organize edilen festivalin benzerinin Erzurum’da da yapılabileceğini belirten Süreyya Güngör, “Günde 5 milyon ekmeğin çöpe gittiği ülkemizde, böylesi festivalleri aslında her şehirde gerçekleştirip, bir bilinç oluşturmak gerekiyor” dedi.

Sıhhıye Semti’ndeki Cermodern Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Uluslarası Ekmek Festivali’nde, çeşitli ülkelerin büyükelçileri de boy gösterdi, ülkelerinin ekmeklerinin tanıtımına katkı yaptılar. Fuarda en büyük ilgiyi yaklaşık bir çuval undan yapıldığı belirtilen 50 kilogram ağırlığındaki “balina” ekmeği dikkat çekti.

Fuar alanının orta yerine kurulan sahnede ekmek ile ilgili toplantılar yapıldığını ve uygulamalı çalışmalarla vatandaşta “ekmek bilinci” oluşturmaya çalılışıldığını belirten Süreyya Güngör, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

ERZURUM’DA DA YAPILABİLİR

“- Erzurumlular Vakfı olarak Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na danışmanlık yapıyoruz. Dünyanın sayılı festivalleri arasında kendine yer bulan Ankara Uluslararası Ekmek Festivali’ne gösterilen ilgi herkesi memnun ediyor. Üç gün boyunca fuarımız açık tutuldu. Ekmek üzerine yapılan sohbetlerden, eli ekmek tutan kadınların etkinliğine, müzek dinletilerinden italyan şefler öncülüğünde ekmek atölyesi çalışmalarına varıncaya kadar çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği fuarda, bayat ekmek ile yapılabilecek lezzetler de anlatıldı. Ülkemiz genelinde ortalama her gün 5 milyon ekmeğin çöpe atıldığı düşünülürse, böylesi fuar ve festivallerin tüm şehirlerde ekmek bilincinin oluşması için, yapılması gerektiğini düşünüyorum. Düşüncelerimiz arasında Erzurum var. Belki Erzurum’da da bir festival yapabiliriz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.