Dolar 32,5939
Euro 34,7885
Altın 2.416,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 63 YAŞINDA!

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 63 YAŞINDA!
9 Haziran 2020 14:45

ÖLÜMÜNDEN iki yıl önce, 1937’de, Doğu’da bir üniversite kurulması gerektiğini belirten Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları ile başlatılan çalışmalar, ölümü nedeniyle yarıda kalmış, ta ki 1950 yılında TBMM’de başlayan tartışma ile gündeme yeniden gelmiş, en uygun yer olarak da Erzurum belirlenmiş,

NEBRASKA ÜNİVERSİTESİ İLE BİRLİKTE

Yaklaşık üç yıl süren hazırlık döneminden sonra, Erzurum’da bir üniversite kurulması görüşü, 1954 yılında kanunlaşmış, yasanın TBMM’de onaylanmasıyla birlikte harekete geçilmiş, Amerika’nın Nebraska Üniversitesi ile birlikte yürütülen ortak çalışmalarla Atatürk Üniversitesi 1957 yılında, geçen yıla kadar Şair Nef’i adı altında hizmet veren okul binasında faaliyete geçmiş.

Dönemin Erzurum Milletvekili Rıfkı Salim Burçak’ın kişisel gayretleriyle Erzurum’da kurulması kararlaştırılan Atatürk Üniversitesi, bu yıl 63’üncü yıldönümünü kutladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı tutulan üniversite, kuruluş yıldönümünü sessiz, sedasız kutladı.

Üniversitenin kuruluş yıldönümü nedeniyle Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı bir mesaj yayınladı. Rektör Çomaklı, mesajında şunları söyledi:

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İDEALİN SİMGESİDİR

“BUGÜN 63. Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Atatürk Üniversitesi sadece bir eğitim kurumu değildir. İçinde cumhuriyetle yeniden doğmuş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini bilen genç Türkiye’nin gelişim, atılım ve ileri gitme arzusu gibi birçok yüksek idealini taşıyan bir simgedir aslında.

100 YILLIK ÖYKÜ

100 yıllık bu öykünün hemen başında imkânsızlıklar içindeki bir şehrin kadim tarihini hem kendisi hem de bölgesindeki bütün iller adına değiştirmesinin öyküsü vardır. Ülkenin uzak köşesinde, doğunun sınır taşında sadece 2 fakülte ile yola çıkarak bugün geldiği noktada özellikle “Yeni Nesil Değişim ve Dönüşüm” ilkesiyle “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” gitmek için durmadan çalışmaktadır.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRİYORUZ

Atatürk Üniversitesi bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra yürüttüğü birçok proje, stratejik ortaklık, hizmet faaliyeti ve sürdürülebilir politikaları ile öğrencisine eğitim verirken, gelişen ve büyüyen Türkiye misyonunda üzerine düşeni yerine getirmeye çalışmaktadır.

BAYRAK YARIŞINDA VARIZ

Her kuruluş sancılı ve kendi içinde zorluklar barındırır. Ancak önemli olan bu sürecin ardından alınan yoldur. Bu bayrak yarışında bizim Atatürk Üniversitesi için gönülden yürüttüğümüz her değişim ve dönüşüm adımı, hayatın hizmetinde sürdürdüğümüz her atılım hamlesi bu uzun yolun bir kilometre taşını oluşturmaktadır.

63. kuruluş yıl dönümünü bu köklü üniversiteye hizmet etmenin mutluluğu içinde kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.