Dolar 32,6078
Euro 34,8089
Altın 2.494,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, BİLİM YOLUNDA DÜŞMAN ÇATLATIYOR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, BİLİM YOLUNDA DÜŞMAN ÇATLATIYOR
15 Ocak 2019 11:35

ON Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü fırsat bilen ve “bir taşla iki kuş” birden avlamaya niyetlenen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, verdiği akşam yemeğinde hem gecikmeli de olsa gazetecilerin gününü kutladı, hem de son bir yıllık faaliyetlerini detaylandırdı. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi’de geldikleri son noktayı aşamalarıyla anlatan Rektör Çomaklı, kurumsallaşma yolunda önemli işler yaptıklarını belirtti, “Çalışma, yenilik ve uygulamalarımız sonucunda 21 milyon lira tasarrufu, kayıp-kaçağı önleyerek sağladık” dedi.

DÜNYA İLE ENTEGRE OLACAĞIZ

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli Uzay Restoran’da konukları ile bir araya gelen Rektör Ömer Çomaklı, yeni YÖK Sistemi’ne uygun, dünya ile entegre olmayı sağlayacak ve ülke yükseköğretimine katkı verecek “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi”nin,mevcut teknolojilerin yerini alacak yeni yaklaşımı, tasarımı ve performansların tümünü ifade ettiğini belirtti.

Rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve enstitü müdürlerinin da hazır bulunduğu yemekte, basın mensuplarıyla tek tek görüşen, sonrasında yaptığı değerlendirmeyi de, ekrana yansıttığı video görüntüleri ve fotoğraflarla süsleyen Rektör Çomaklı, şunları söyledi:

60 YILDA 22, BİR YILDA 30 PATENT

“- Amacımız, Atatürk Üniversitesi’ni dünya üniversiteleri klasmanına sokmak ve orada yarıştırmak. Bu doğrultuda bir yıl önce başlattığımız, bu süreçte üniversitemize davet ettiğimiz 155 vizyoner insanın sağladığı katkıyla projemizi şekillendirdik. Toplamda 523 kadar akademisyen arkadaşlarımızın da sürece dahil olmasıyla birlikte başlattığımız çalışmalar sonrasında, üniversitemiz açısından hayati önem taşıyan 21 proje hazırladık, 10 projenin fitilini ateşledik. Üniversitemizin son 60 yılında sadece 22 patent başvurusu yapılmışken, son bir yılda 30 patent başvurusu yaparak büyük bir sıçrama gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz bilim kurulu ile proje süreçlerinin manipüle edilmesinin önünü kestik. Son bir buçuk yıllık süre içinde tam 21 milyon lira, eski para ile 21 trilyon lira tasarruf sağladık.

DAG PROJESİ YOLUNDA GİDİYOR

Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) projesiyle ilgili olarak da bilgi veren Rektör Çomaklı, projenin, öngörülen takvim sürecinde tamamlanacağını, bu proje sayesinde hem ülkenin ve hem de Erzurumun çok önemli bir gücü elde etmiş olacağını ifade etti.

FETÖ soruşturmalarının yapılan ciddi ve titiz çalışmalarla tamamlandığını, ortada soruşturmayı gerektirecek bir dosya kalmadığını da hatırlatan Rektör Çomaklı, başta YÖK olmak üzere, ülkemizin diğer üniversiteleri tarafından da örnek modelolarak görüllecek Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin, Türk Yükseköğretimi açısından öncü adımoluşturacağına inandığını bildirdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.