Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HEDEFE ADIM ADIM YÜRÜYOR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HEDEFE ADIM ADIM YÜRÜYOR
9 Nisan 2018 20:01

ATATÜRK Üniversitesi’nde, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi’nin üçüncü adımı, Paydaşlar Arama Konferansı, geniş bir paydaş katılımıyla atıldı. Vizyon ve Öğrenci Arama Konferansları’nın ardından, gerçekleşen toplantıda, geleceğe yönelik eylem planları ele alındı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile üniversite üst yönetimi ve akademisyenlerin katıldığı programa, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 9. Kolordu Komutanlığı, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yanında, kamu kurumları, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve fon kuruluşlarının temsilcileri destek verdi.

Çalışmaya aynı zamanda Erzurum dışından TÜBİTAK, UNDP, Roketsan, Google, TEGV, Medipol Üniversitesi, Anadolu Etap, GENAR Araştırma gibi kurumların temsilcileri de katıldı.

İki gün süren çalışmaların sonunda, mevcut ihtiyaçlara yönelik çözümler ve yeni hikâyelerin yazılacağı gelecek eylem alanları planlandı. Çalışmada: Tarım ve hayvancılık, turizm, spor, eğitim, yazılım ve bilgisayar teknolojileri ile güvenlik konuları ele alındı, yeni işbirliği modelleri ve projeler üretildi. Ayrıca paydaşlarla işbirliklerinin güçlendirilmesine yönelik öneriler geliştirildi ve mevcudun güçlendirilmesi yönünde bir dizi karar alındı.

Rektör Çomaklı; Atatürk Üniversitesi’nin, proje temelli araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile tpaydaşlarla etkili iletişim yollarının bulunması yönünde büyük çaba gösterildiğini hatırlattı ve üniversitesinin dokunduğu yerde etki bırakması gerektiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi’nin yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirme adına kafa yorduğunu da kaydeden Rektör Çomaklı, önümüzdeki günlerde çok daha farklı adımların atılacağını da ifade etti.

Programa katılanlar, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.