Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE SANAT RÜZGARLARI ESTİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE SANAT RÜZGARLARI ESTİ
8 Aralık 2018 14:33 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2018 14:40

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl “Ressam Mihri Müşfik anısına” gerçekleştirdiği “74. Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda derece alan eserler ve sanatçıları belirlendi.

Yarışma kapsamında; ülkemiz sanatçılarının güncel eserlerini sergilemek, farklı üretim biçimlerini izleyici ile buluşturmak ve sanatsal üretimi teşvik etmek amacıyla; “resim, heykel, seramik ve özgün baskı alanlarında değerlendirme yapıldı.

ÇOK SAYIDA BİLİM İNSANI KATILDI

Aralarında Prof. Rahmi Aksungur, Prof. Dr. Mustafa Bulat, Yalçın Gökçebağ, Prof. Hasan Kıran, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. Lerzan Özel, Prof. Süleyman Saim Tekcan, Doç. Kemal Uludağ gibi ülkemizin yetiştirdiği önemli sanatçı ve bilim insanlarından oluşan kurul üyeleri ile ve akanlık temsilcisi, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci’nin de katıldığı değerlendirme toplantısında önce, bin 127  eser içinden, her alan için 25’er adet eseri ödüle ve sergilemeye değer buldu..

13 ESER ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Erzurum Kongre Binası Resim Heykel Müzesin’de, geçtiğimiz perşembe günü fiziki ortamda yapılan ikinci değerlendirmede, başarı ödüllerini alan eser ve sanatçılar belirlendi. Kurul tarafından resim, özgün baskı ve seramik alanında 3’er eserden toplamda 9, heykel dalında da 4 esere başarı ödülü verildi.

Böylesi önemli bir sanatsal etkinliğe evsahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, sergi açılışı ve ödül törenin yeri ve zamanın, ay sonuna doğru açıklanacağını bildirdi.

Dekan Bulat, program dahilinde Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen sanat söyleşilerine de yoğun ilgi ve katılım olduğunu kaydetti.

BİRİKİM VE DENEYİMLER AKTARILDI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Merkezi Salonu’nda gerçekleşen söyleşide, çağdaş sanat üsluplarının birbirleriyle ilişkileri ve yeni üretim biçimlerinin anlam alanlarına vurgu yapıldı.

Bilim insanı ve sanatçıların, sanat adına birikim ve deneyimlerini güzel sanatlar lisesi ve fakültesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 350 kişilik bir grup ile paylaştıklarını da hatırlatan Prof. Dr. Bulat, özellikle soru-cevap bölümünün oldukça hareketli ve heyecanlı geçtiğini belirtti.

Program sonunda Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.