Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ATLAMA KULELERİNE BİR GİDEN PİŞMAN, BİR DE GİTMEYEN!

ATLAMA KULELERİNE BİR GİDEN PİŞMAN, BİR DE GİTMEYEN!
16 Temmuz 2019 09:11

DÜNYA Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırıldığında, “Erzurum’un ikinci sembolü olacak” diye anılan, ancak geçen süreçte belli bölümü “yapım hatası” nedeniyle yıkılan ve Erzurum’un prestijini yerle bir eden atlama kuleleri, şehri ve insanını mahcup etmeyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 80-81 yılları mezunlarının Erzurum’da bir araya geldiğini belirten bir uzman doktor, “Arkadaşlarımızı atlama kulelerine götürdüğümüze de, götüreceğimize de bin pişman olduk” dedi. Çoğu doktorun Erzurum’a yıllar sonra geldiğini, gelen arkadaşları için de dolu dolu gezi programı hazırladıklarını belirten ve isminin saklı tutulmasını isteyen doktor, “Arkadaşlarımızı atlama kulelerine de götürelim, programın da buna göre yaptık” dedi, sözlerin şöyle sürdürdü:

“- Çok sayıda arkadaşla kulelere geldik, yukarıya çıkmak için asansörün başında toplandık. Asansör geldi. 14 kişilik asansörü bir grup arkadaşımız bindi, maalesef asansör ‘yük ağır’ diye çalışmadı. Sonra ikişer, üçer aşağı indik. Sonuçta 14 kişi kapasiteli koca asansör 5 kişiyle hareket edebildi. İş bununla da kalmadı. asansör tırmanışta aralıklarla durmaya başladı. O sıra içine düştüğümüz mahcubiyeti anlatamam. Güya biz, bir olimpik tesisteydik. ama durum içler acısıydı.”

Aynı mahcubiyeti, Erzurum’un tarihi mekanlarını dolaşırken de yaşadıklarını belirten, kamuoyunun çok yakından tanıdığı doktor, “İster Çifte Minareli Medrese, ister Üç kümbetler, ister Erzurum Kalesi deyin. Her taraf mezbelelik! Çalışmalar başlatılmış, yarım bırakılmış. Turizm mevsimindeyiz. Sezon başında bu tür yerler gözden geçirilemez, eksiklikler giderilemez mi? neredeyse 40 yıl sonra Erzurum’a gelen çoğu arkadaşımız düş kırıklığı yaşadı” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.