Dolar 32,3862
Euro 35,1212
Altın 2.325,46
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ATLAMA KULELERİNİN RAMPALARI TAMAMLANDI

ATLAMA KULELERİNİN RAMPALARI TAMAMLANDI
11 Kasım 2016 12:50

atlama

 

Erzurum’da 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında yapılan Türkiye’nin ilk atlama kulelerinin rampaları, 2013 yılında yaşanan toprak kayması sonucu çökmüştü. Yeniden yapılan rampalardan K125 ve K90 tamamlanarak, atlayış için hazır hale getirildi.

ERZURUMDANHABERLER / GÜNCEL – Türkiye’de ilk olma özelliğini elinde bulunduran Atlama Kuleleri’nin rampalarından ikisi tamamlandı. 2011 yılında Erzurum’da yapılan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSIADE) kapsamında yapılan ve Erzurum’un adeta simgesi halinde gelen kayakla atlama kulelerinin rampaları 2013 yılının Temmuz ayında yaşanan toprak kayması sonucu çökmüştü.

Erzurum’da ve tüm spor kamuoyunda üzüntü ile karşılanan çökmenin ardından harekete geçen Devlet ve Hükümet yetkilileri atlama kulelerinin rampalarını yenileme çalışması başlattı.

K125 VE K90 RAMPALARI TAMAM

Bir süreden beri yapımı devam eden atlama kulelerinin rampalarından ikisinin yapımı tamamlandı. 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Gençlik Kış Spor Oyunları Festivali’nde (EYOF) kullanılacak olan K125 ve K90 rampaları tamamlanarak, kayakla atlayışlar için hazır hale getirildi. Müteahhit firma tarafından 29 Ekim’de tamamlanan atlama kulelerinin rampalarının ince işçilikleri de tamamlandı. Ayrıca atlama kulelerinin stadyumu ve skorboardu da hazır hale getirildi.

Atlama Kulelerinin Rampaları Tamamlandı, System.String[]

K30 VE K60 RAMPALARI DA TAMAMLANIYOR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, müteahhit firmanın olağanüstü çalışması sonucu EYOF’da kullanılacak olan K125 ve K90 rampalarının 29 Ekim 2016 tarihinde tamamlandığının altını çizerek, diğer K30 ve K60’lık rampaların yapımının da önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Taşkesenligil, “Erzurum’un adeta sembolü haline gelen kayakla atlama kulelerinin rampaları eskisinden daha sağlam bir şekilde spora hizmet verecek. Ayrıca kısa bir süre içinde atlama kuleleri eski ihtişamı ile halkımızı da ağırlayacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.