Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BAŞINDAKİ BERESİNİ AFRİN’E GÖNDERDİ, HERKESİ AĞLATTI

BAŞINDAKİ BERESİNİ AFRİN’E GÖNDERDİ, HERKESİ AĞLATTI
13 Şubat 2018 14:03 | Son Güncellenme: 13 Şubat 2018 14:08

AFRİN’de canını dişine takan kahraman askerimiz, gücünü dosta-düşmana gösterirken, insanımızın, Mehmetçik’in moral motivasyonunu üstün tutmasını sağlamak için attığı duygusal adımlar da göz yaşartıyor. Okulunda yapılan çağrıya kulak veren, ancak çam sakızı bile bulamayınca, başındaki beresini, yazdığı mektupla Mehmetçik’e gönderen bir öğrencinin samimi yaklaşımı herkesi ağlattı.

Rabia Hatun Kız İmam Hatip Lisesi’nde Edebiyet Öğretmeni olarak görev yapan Zülal Ülker Daştan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK/YPG-PYD’li hainlere yönelik olarak başlattığı Zeytindalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçik’e moral aşlamak amacıyla bir çalışma başlattı. Hatay’ın Hassa İlçesi’nde bulunan bir tanıdığının da varlığını fırsat bilen Zülal Öğretmen’e, Yakutiye İlçesi sınırları içinde bulunan Faik Güngör Ortaokulu’nda görevli Din Kültürü Öğretmeni eşi Lokman Daştan da destek oldu.

MALZEME YAĞDI

Her iki öğretmenin, okul idarelerinin de onayı ile başlattığı çalışmaya, öğrenci ve velilerinden karınca kararınca yardım gelmeye başladı. Temizlik ürünleri başta olmak üzere, beraberlerinde getirdikleri çay, şeker, kahve türü gıda maddeleri veya iç çamaşırı gibi malzemeleri, okullarındaki kutuların içine bırakan öğencilerden birisi, yaklaşımı ile gözleri yaşarttı, yürekleri burktu.

Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için, diğer öğrenciler gibi, evinden birşey getiremeyince, soğuk günlerde üşümesin diye başına geçirdiği beresini güzelce paketleyen, içine de “Allah’ın selamı üzerinize olsun” temennisiyle başlayan bir mektup bırakan kız öğrenci, şöyle yazdı:

CEPHEDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

“-Komutanım, şu anda Türk’ün gücünü ve adaletini tüm dünyaya gösteriyorsunuz.

Komutanım, cephede yalnız değilsiniz. Dualarımız sizinle birlikte.

Komutanım, unutma ki, cephe iki kazançlı yol.

Kalırsak vatanı, ölürsek cenneti kazanırız.

Cepheye gelmeye ve savaşmaya hazırım.

Komutanım bilsin ki; düşman küçük, bedenim büyük. Cephede savaşmaya ve ölmeye hazırım, kanımın son damlasına kadar.

iki gün önce Tortum’a gelen şanlı şehit abimizin yerine gelmek istiyorum.

Selam ve saygılarımla.”

Yazdığı mektubu, başındaki beresiyle birlikte Hatay’ın Hassa İlçesi’ne gönderilecek malzemelerin içine bırakan öğrencinin bu davranışı, hemen herkesi etkiledi, derinden sarstı.

Öğrenci ve ailelerinin Afrin konusunda duyduğu hassasiyetin kamuoyu tarafından bilinmesini isteyen ve çektikleri fotoğrafları erzurumdanhaberler.com’a ulaştıran karı-koca Zülal Ülker ve Lokman Daştan’ın katkılarıyla toplanan “çam sakızları”, Mehmetçik’e dağıtılmak üzere Hassa’ya gönderildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.