Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BAŞKAN’A TEŞEKKÜRLÜ PROTESTO

BAŞKAN’A TEŞEKKÜRLÜ PROTESTO
6 Temmuz 2018 20:59 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2018 21:12

GEÇTİĞİMİZ mayıs ayında, turizm sezonunun başladığı günlerde Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy’un özel talimatıyla toprak yığılarak, gerekçesiz şekilde kapatılan Tortum Şelalesi’nin kapısı, aradan iki ay geçtikten sonra, yeniden açıldı.

Dünyanın sayılı çağlayanları arasında bulunan ve Ata Kardeşler’e ait özel mülkiyetin içinden geçen Tortum Şelalesi’ne uzanan yol, geçtiğimiz mayıs ayında “yol çalışması yapıyoruz” denilerek, toprak yığınlarıyla kapatıldı.

Recep ve Şaban Ata kardeşlerin evlerinin girişini de tıkayacak şekilde yapılan uygulama, Tortum Şelalesi’ne gelen vatandaşları da şaşkına çevirdi.

ANLAMLI PROTESTO

Turizm sezonunda başlatılan çalışmaların zamanlamasını manidar bulan vatandaşlar sorunun giderilmesini isterken, Recep ve Şaban Ata kardeşler de, tepkilerini giriş kapısı önüne bir tabela dikerek dile getirdiler.

Üzerine, “Sakinkent Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy ve Meclis Üyelerine, çevremize ve işletmemize, yol yıkım çalışmaları adı altında vermiş oldukları maddi ve manevi zarardan dolayı teşekkür ederiz” diye yazı yazan Ata Kardeşler, sorunu hukuk yoluyla çözmek amacıyla da harekete geçtiler.

erzurumdanhaberler.com’un da “Tam da turizm sezonunda Tortum Şelalesi’nin yolunu kestiler… Bu ne yaman çelişki” başlığıyla duyurduğu sorun, sosyal medyada yankılandı.

YOLU BELEDİYE YENİDEN AÇTI

Tortum Şelalesi’nin Uzundere Belediyesi tarafından gerekçesiz yere kapatılan yolu, 24 Haziran seçimleri sonrasında, sanki hiçbir şey olmamış gibi, belediye tarafından açıldı.

Belediyenin yaşattığı sıkıntıdan sonra, şelalenin girişine yığdığı toprak ve kaya parçalarını kaldırmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Ata Kardeşler, “İşletmemizin girişi ve evlerimizin önü neden kapatıldı ve neden açıldı, doğrusu anlamış değiliz. Bu süreçte biz, ailemizle, yaşlı insanlarımızla gerçekten çok sıkıntı çektik. Şelaleye gelen insanlar, gördükleri ve yaşadıkları karşısında şaşkına döndüler. Sonuçta iş tatlıya bağlandı. Bunun için sevinçliyiz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.