Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BELEDİYELER OLMADIKLARI KADAR GAYRETLİLER

BELEDİYELER OLMADIKLARI KADAR GAYRETLİLER
15 Nisan 2020 12:45 | Son Güncellenme: 15 Nisan 2020 13:02

DÜNYANIN koronavirüs belasıyla boğuştuğu, gerek ölüm sayılarının arttığı, gerekse hastalığın giderek yayıldığı şu günlerde ülkeler kendilerine göre önlemlerini artırırken, Erzurum ölçeğinde de Aziziye dışında kalan belediyelerin hiç olmadığı kadar gayretli olmaları gözlerden kaçmıyor.

Gerek şehir merkezinde, gerekse ilçelerde salgına karşı belediyeler tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. “Kovid-19 Seferberliği”bin başladığı günden itibaren cadde ve sokakları dezenfekte edip, köpükle yıkamaya başlayan belediyeler, vatandaşlara imkanları ölçüsünde kişisel koruma amaçlı malzemeler dağıtırken, başlattıkları kampanyalarla da kendilerini evlerinden çıkmamaları konusunda sık sık uyarıyorlar.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Mehmet Sekmen: Sıradışı performans sergiliyoruz!

BELEDİYELER içinde gerek personel açısından, gerekse bütçesi itibarıyla “en güçlü ve büyüğü” olan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sanatsal ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde (ESMEK)oluşturulan bir ekiple koronavirüse karşı koruma amaçlı tulum ve önlükler dikilmeye başlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla başlatılan çalışmalarla günde ortalama 300 kadar tulum ve önlük imalatının gerçekleştiği, bu çalışmaların da 20 kişilik bir ekiple yürütüldüğü kaydedildi.Koronavirüs mücadelesinde “sıradışı” bir performans sergilediklerini kaydeden Başkan Sekmen, “Tüm birimlerimizi bu sürece dahil etmiş olmakla birlikte 7/24 esasına göre çalışıyor ve mücadelemizi çok daha dirençli hale getirmek için çabalıyoruz. Ülke olarak, millet olarak başlattığımız bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracak ve salgını Allah’ın izniyle bir tehdit olmaktan çıkartacağız. Kurallara uyalım, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım ve evimizde kalalım” dedi.

YAKUTİYE BELEDİYESİ

Mahmut Uçar: Kararlıyız, yeneceğiz!

SİYASETE atılmadan önce İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan, dolayısıyla bir hekim olmanın hassasiyetiyle virüs konusuna daha farklı bir açıdan yaklaşan Dr. Mahmut Uçar yönetimindeki Yakutiye Belediyesi, başlattıkları mücadele çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Virüsle mücadeleye; vatandaşlara maske, eldiven ve el dezenfektanı dağıtarak başladıklarını, bu çalışmalarının belirten Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (YAKMEK) bünyesinde, gönüllük esasına dayalı görev yapan gençler tarafından “siperli maske” yapımına başlandığını, yapılan maskelerin de vakit geçirilmeden yerlerine ulaştırılmaya başlanıldığını kaydetti.

TANITIMINI YAPTI

İmalatını gerçekleştirdikleri maskelerin tanıtımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile yapan Başkan Uçar, basın mensuplarına ayrıntılı bilgi aktardı, “Siperleri asetattan yapılan, alın bandı cumba adı verilen malzemeden oluşan maskeler, hem konforlu gözüksün ve hem de sabit dursun diye de içi lastik ile desteklenmiştir” dedi.

Covid -19 salgını ile ilgili olarak başladıkları çalışmaları  96 kişilik dezenfeksiyon ekibi ile ilçe merkezi ve bağlı köylerde aralıksız sürdürdüklerini bildiren Başkan Uçar, şunları söyledi:

“- Toplu yaşam alanları başta olmak üzere, ilçedeki camiler, okullar, kuran kursları, parklar, AVM’ler, hastaneler, aile sağlığı merkezleri, iş merkezleri, marketler, parklar, dükkanlar ve diğer kapalı alanlarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdik, çalışmalarımızı aynı ciddiyet ve kararlılıkla sürdürüyoruz.

HALKIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ

Bir yandan temizlik ve dezenfekte çalışmalarını fiili olarak gerçekleştirirken, diğer yandan halkı bilinçlendirmek için de sosyal medyayı etkin şekilde kullanıyor, uyulması gereken konuları, alınması gereken tedbirleri içeren anlatmaya çalışıyoruz.

Meslek Edindirme Kursu (YAKMEK) bünyesinde bulunan gençlik merkezlerimizde, gönüllük esasına dayalı bir çalışma başlattık ve siperli maske ürettik. Ürettiğimiz maskeler elbette ki, yüzde yüz koruyucu bir maske ve medikal bir ürün değildir. Bu maskeler özellikle hasta ile sağlık personeli arasında bir paravan olmakta, sağlık çalışanının veya diğer hizmet veren çalışanların elini yüzüne götürmesi noktasında bir engel oluşturmaktadır. Aynı zamanda herhangi bir damlacığın sıçrama noktasında da yüzüne direkt temas etmemesini sağlamaktadır. Bu yönüyle önemlidir.

Erzurum’daki sağlık hizmeti veren özel ve devlete ait tüm kurum çalışanlarına maske dağıtmaya başladık. Görev alan gönüllü öğrencilerimiz sterilizasyon şartlarına uyarak sosyal mesafeye uygun bir şekilde üretim yapmaktadır. Maskelerimiz uygun bir şekilde kutulara konulmakta ve ilgili yerlere yine görevli personelimiz ile teslim edilmektedir. Genç kardeşlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu vefakar kardeşlerimizi her zaman hayırla yad edeceğiz.”

PALANDÖKEN BELEDİYESİ

Örnek alınan belediye

KORONAVİRÜS ile ilgili çalışmaları titizlikle yürüten Palandöken Belediyesi, gayreti ve ciddiyeti ile övgü aldı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur’un, kısa adı PALTİM olan Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi tarafından yürütülen çalışmaları, sosyal medya hesabından paylaşması, dikkatleri çekti.

“Tüm belediyelere örnek olacak bir hizmet, örnek olacak bir yaklaşım. Palandöken Belediyesi’ne ve Başkan Muhammet Sunar’a teşekkürler, tebrikler” şeklinde bir mesaj yayınlayan İsmail Cesur’un bu açıklaması, belediye çalışanlarını da fazlasıyla mutlu etti.

Palandöken Belediyesi’nin başlattığı virüs ile mücadele çalışmaları, ulusal alanda yayın yapan çeşitli gazetelerde, gerek gözete yönetimlerinin, gerekse gazetecilerin de övgü dolu sözleri ile karşılık buldu.

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Erem Şentürk: “#Sizevdekalın diyorlar ve 60 üzeri insanların ihtiyaçlarını kapılarına götürüyorlar. Allah razı olsun Muhammet Sunar Başkanım!”

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi, ANKASAM ABD ve Güvenlik danışmanı Kadir Ertaç Çelik: “Erzurum Palandöken Belediyesi evlere ücretsiz bir şekilde dezenfektan gönderiyor. Aynı uygulamayı diğer belediyelerden de bekliyoruz.”

Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Hakan Uçaral: “60 yaş ve üstündeki vatandaşlarının ihtiyaçlarını kapılarına kadar götüren Erzurum/Palandöken, Hatay/Kırıkhan ve Burdur/Gölhisar Belediyeleri diğer şehirlere namzet olmaya aday; tebrikler”

AZİZİYE BELEDİYESİ

Aziziye Belediyesi’nde ses yok!

Büyükşehir’in başını çektiği, Yakutiye ve Palandöken başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediyesi, korona belası ile mücadele ederken, Aziziye gibi Erzurum’un önemli bir belediyesinden bu konuda pek de ses çıkmaması, kimsenin dikkatinden kaçmıyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.