Dolar 32,5687
Euro 34,9734
Altın 2.424,93
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BİLBORDLARDA GÖRÜLEN YANLIŞ VE YAŞANAN DEĞİŞİM!

BİLBORDLARDA GÖRÜLEN YANLIŞ VE YAŞANAN DEĞİŞİM!
13 Ekim 2016 07:44 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2016 07:55

07-sck-saatler

erzurumdanhaberler.com YAZDI, KEYİFLER KAÇTI

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hızla kurulan ve sayıları giderek çoğalan şirketlere ait ürünlerinin yeraldığı, haksız rekabete neden olan bilbord reklamlarına, erzurumdanhaberler.com’un konuyu gündeme getirmesi üzerine “şimdilik” son verildi.

Geçtiğimiz ramazan ayından itibaren, önce özel şirkete ait bilbordlarda, daha sonra kendilerinin diktiği devasa boyutlu panolarda dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi şirketlerine ait yeme, içme reklamları, esnafın şiddetli itirazı ile karşılaşmış ve tepkisine yolaçmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevinin çay, kahve satmak olmadığını belirten esnaf, “Bizim, firmamızın reklamını Büyükşehir Belediyesi şirketleri gibi, bonkörce ve hesapsızca yapma şansımız da, imkanımız da bulunmuyor. Çay, kahve satmak, lokanta, kafe işletmek hiçbir belediyenin asli görevi değildir, olmamalıdır da. Büyükşehir Belediyesi’nin, boş bulduğu her dikkat çekici noktaya diktiği bilbordlarda, Mehmet Sekmen adının öne çıkarıldığı ‘SÖZÜMÜZ SÖZ’ başlığıyla tanıtımının yapıldığı belediye reklamlarına bir şey demedik. Ama kahve, kebap, çay gibi yiyecek, içecek ürünlerini sattıkları kafelerin reklamını yapmak, bizim dışımızdaki insanların bile hepsine ‘bu kadarı da olmaz’ diyerek pes dedirtiyor” demişlerdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, esnaftan gelen feryat üzerine, bilbordlardaki yeme, içme reklamlarını kaldırması memnuniyetle karşılandı.

HALKEKMEK NE OLDU?

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım’ın, belediyelerin ticaret yapmaması gerektiğini belirten değerlendirmesinden sonra, birçok belediye gibi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de halkekmek fabrikasını elden çıkarttığı öne sürüldü.

Büyükşehir Belediyesi’nin, sahibi olduğu halkekmek fabrikasını elinden çıkartıp-çıkartmadığı noktasında çeşitli söylentilerin dilden dile dolaştığını belirten fırıncılar, “Büyükşehir Belediyesi, halkekmeği sattı mı, yoksa üretimini durdurdu da mı ekmek üretmiyor, bilmiyoruz. Fabrikanın ihalesiz şekilde bir partiliye devredildiği noktasında duyumlar alıyoruz. Eğer söylentiler doruysa, bu çok vahim bir iddia. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.