Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BİR AYDA DUBLE GÖLET!

BİR AYDA DUBLE GÖLET!
20 Mart 2017 08:34

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, şehirdeki tarım ve hayvancılık sektörüne katkı sunmaya devam ediyor. 3 yılda 89 gölet yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017’ye de hızlı başladı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, hatırlanacağı gibi geçen yıl 54 gölet yapmıştı. Büyükşehir’in ekipleri, bu sene Şenkaya ilçesinin Paşalı ve Aşağı Bakraçlı Mahallelerinde Hayvan İçme Suyu ve tarımsal sulama amaçlı iki gölet yaptı.

BİNİN ÜZERİNDE HAYVAN YARARLANACAK

Şenkaya Paşalı Mahallesi’nde 120 bin metreküplük su toplama kapasiteli göletten, 9 bin büyükbaş, bin 500 de küçükbaş hayvan yararlanacak. 300 dönüm araziyi sulayacak olan tesis, Şenkaya’nın tarım hayatına katkıda bulunacak. İlçenin Aşağı Bakraçlı Mahallesi’nde yapılan gölet de 300 bin metreküp su toplama kapasitesine sahip bin dönüm araziyi sulayacak olan göletten 500 büyükbaş 600 de küçükbaş hayvan yararlanacak.

Başkan Mehmet Sekmen’e ilçelerinde gerçekleştirilen tarım yatırımdan ötürü teşekkür eden Paşalı ve Aşağı Bakraçlı Mahallesi Sakinleri, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyoruz. İki mahallemize yapılan hayvan içme suyu ve tarımsal sulama amaçlı göletlerimizle tarımsal ve hayvan içme amaçlı su probleminden kurtulduk. Köylerimizde tarım ve hayvancılık hayatına adeta can simidi olan göletlerle birlikte hem arazilerimize hem de besilerimize bol bereket gelecek. Ayrıca söz konusu çalışmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekiplerine de teşekkür ediyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.