Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BİR DÜZİNE MAKAS İLE TOPLUCA AÇILIŞ!

BİR DÜZİNE MAKAS İLE TOPLUCA AÇILIŞ!
21 Eylül 2017 08:31

12 MAKAS İLE KURDELE KESTİ, HAYVAN PAZARINI HİZMETE AÇTILAR

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi yatırımlarından Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Davetlilerden 12’sinin kordelasını kesme mutluluğu yaşadığı  hayvan pazarının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  “İlimizde tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla çaba harcıyoruz” dedi.

Açılış töreninde, hayvancılık alanında yaptıkları yatırımları anlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selmi Keskin,  “3,5 yılda 200 bin metrekare alanda Ortadoğu’nun en büyük canlı hayvan borsasını inşa etmek üzereyiz. İnşaatımız yüzde elli aşamada. Bunları destekleyecek, Köprüköy’deki gibi hayvan pazarlarımız var. Yatırımların toplam maliyeti 11 milyon 500 bin lirayı buluyor. Biz bu projelerin bir kısmını DAP ile beraber yürütüyoruz. Amacımız Erzurum’u bu alanda da zirve şehir yapmak” dedi.

“TÜRKİYE’NİN TEMİNATI EĞİTİMDİR”

Köprüköy’ün ülke tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de, konuşmasında, “Burası şehitler diyarı, burası sembol bir yer” hatırlatması yaptı. Osmanlı Devleti’nin ilk defa burada düşmanı durdurduğunu vurgulayan Öz, “O açıdan Köprüköy’ün bizim tarihimizde çok kıymetli bir yeri var. Hükümetimiz, başta Köprüköy olmak üzere Erzurum’un ilçelerine çok büyük yatırımlar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da yatırımlara büyük destekler verdi. Huzurlarınızda Başkanımıza çok teşekkürler ediyorum. Yine Hükümetimiz eğitime de çok önem verdi. Erzurum’daki okullardaki sınıflardaki öğrenci sayısı ortalama 22’ye düştü. Bu dünya ortalaması standardının çok üzerinde… AK Parti Hükümeti zamanında bu yapıldı.  Ben bir öğretmen olarak bundan gurur duydum” diye konuştu.

“KIRSALDA YAŞAM STANDARTINI YÜKSELTİYORUZ”

Son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla,  3.5 yılda tarım ve hayvancılığın gelişimi için, yoğun çaba harcamaktayız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Erzurum’da hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde, 461 bin hektarlık tarımsal alanda bölgemiz ve şehrimizin kaynaklarını modern ve teknolojik yöntemlerle değerlendirmekteyiz. Tarımsal üretim değeri 3.6 milyar lira olan ilimizde, Büyükşehir Belediyesi olarak devrim niteliğinde projelere imza atıyoruz. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Hayvan Borsası, Canlı Hayvan Pazarları, Çiftçilerimize sıvat desteği, arıcılıkla ilgili eğitim ve lojistik destekle birlikte organik tarım projelerini hayata geçirdik. Erzurum’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerini zirveye taşımak amacıyla her biri küçük bir baraj niteliğinde olan 151 gölet ve 159 sulama tesisi yaptık. İl genelinde 11 mobil, 6 adet de modüler mezbaha kurduk. Gıda ve tarım alanında; üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak amacıyla Köprüköy ilçemize modern bir tesis inşa ettik. 2 bin metrekare alana kurulan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, inşallah çiftçimizin beklentilerini karşılayarak üretim ve pazarda sektörel büyümeye de büyük katkı sunacaktır. Kafeterya, mescit ve diğer sosyal unsurları da içerisinde barındıran Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı, yaz ve kış mevsiminde besicimize sürekli hizmet verecek.”

Köprüköy Hayvan Pazarı’nın açılışına Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Orhan Deligöz ile Mustafa Ilıcalı’nın dışında çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerden 12’si, ellerine tutuşturulan makaslarla kurdele kesti, pazarın açılışını topluca yaptılar. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.