Dolar 32,5566
Euro 34,8396
Altın 2.431,83
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BİR ELİNDE CIMBIZ’I UNUTALI ÇOK OLDU

BİR ELİNDE CIMBIZ’I UNUTALI ÇOK OLDU
1 Mayıs 2017 08:57

ÜNLÜ şairlerimizden Orhan Veli Kanık’ın, “Ne atom bombası. Ne Londra Konferansı Bir elinde cımbız, Bir elinde ayna; Umurunda mı dünya!..” şiiri hatırlanır mı, bilinmez ama, değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte dünyamıza adeta “bodoslama” giren akıllı telefonlar, alışkanlıklarımızı, beğenilerimizi, olaylara ve uygulamalara bakışımızı adeta tersyüz etti.

Nerede olursa olsun, ister bir düğünde, ister toplantılarda veya çeşitli sanatsal etkinliklerde…

Ya da gezilerde, tarihi mekanların dolaşılması sırasında cep telefonlarına sarılan bayanlar, Orhan Veli’nin o ünlü dizelerini çoktan rafa kaldırdı.

Ellerine cımbızı ve aynayı evlerinde veya kaldıkları yurtlarda alan bayanlar, sokağa çıktıklarında soluğu daha çok tarihi mekanlarda alıyor.

Başta Çifte Minareli Medrese olmak üzere, Üç Kümbetler ve Erzurum Kalesi gibi, açık mekanları daha çok tercih eden bayanlar, kendilerini mekan ile özdeşleştirerek fotoğraflıyor, çektikleri fotoğrafları da sosyal medya hesaplarında paylaşarak, aynı zamanda kentin tanıtımına da katkı yapıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.