Dolar 32,5657
Euro 34,7157
Altın 2.488,97
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK
15 Şubat 2021 12:46 | Son Güncellenme: 15 Şubat 2021 13:36

KUZEY Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatan evladından birisi olan Er Sedat Sorgun, memleketi Erzurum’da binlerce kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

2015 YILINDA KAÇIRILMIŞ

Van’da vatani görevini yapan Sedat Sorgun, izinli olarak gittiği Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki teyzesi Halime Şehitoğlu’nu ziyareti sonrası Erzurum’a gelirken Lice’de yol kesen PKK’lılar tarafından 2015 yılında kaçırılmıştı. O günden beri PKK’nın elinde tutsak olan Sedat Sorgun, 10 Şubat’ta Kuzey Irak’ın Gara Bölgesi’ndeki bir mağarada, diğer tutsak kader arkadaşlarıyla birlikte acımasızca katledildi.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALMIŞ

Ülkeyi yasa boğan katliam haberi, Erzurum’da Sorgun Ailesi’nin ocağına ateş düşürdü. Yaklaşık 6 yıl önce kaçırılan ve o günden beri kendisinden haber alınamamayan Sedat Sorgun’un serbest bırakılması için ailesi çeşitli defalar girişimde bulunmuş, Diyarbakır ailelerinin eylemlerine destek veren yenge Elvan Çoban yaptığı açıklamalarda endişelerini dile getirmiş, “Hiçbir anne ağlamasın, hiçbir evladımız şehit olmasın. Sedat’tan hiç haber alamıyoruz. PKK iki defa videosunu yayınladı. Ordan bilgi sahibiydik” açıklaması yapmıştı.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Erzurumlu son şehidini sonsuzluğa Narmanlı Camii’nden uğurlayan 4 çocuk babası Nihat Sorgun’u ve gözü yaşlı aileyi Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile ilçe belediye başkanları yalnız bırakmadı. Cenaze törenine binlerce vatandaşın yanısıra İçişleri Bakan Yardımcısı, Tayyip Sabri Erdil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş ve DEVA Partisi İl Başkanı A. Vahit Bingöl de katıldı. erzhaber

Fotoğraflar: Erzurum Valiliği Basın Bürosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.