Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BÖLÜKBAŞI: ADALET UMUTTUR, YAŞAMA SEVİNCİDİR!

BÖLÜKBAŞI: ADALET UMUTTUR, YAŞAMA SEVİNCİDİR!
3 Eylül 2019 02:33 | Son Güncellenme: 3 Eylül 2019 02:35

YENİ adli yılın başlaması nedeniyle bir değerlendirme yapan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı önemli mesajlar verdi, “Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar, aynı zamanda  iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler” dedi.

Adli yılın 1 Eylül’de başladığını belirten Başsavcı Burhan Bölükbaşı, yayınladığı mesajda, yeni bir döneme daha başlıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Erzurum Adliyesi’ne ataması yapılan meslektaşlarına “hoşgeldiniz” deyip, başarı dileyen  Başsavcı Bölükbaşı, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

ADALET MÜSTESNA BİR DEĞERDİR

“- Adalet; her yerde, her zaman ve her koşulda istisnasız bir şekilde herkesi ilgilendiren, uygulanması, gösterilmesi, yaşanması, korunması, aranması gereken müstesna bir değerdir.

Adaletin tesisi, toplumda yalnızca düzen ve dirliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair en güçlü umutları da yerleştirir. Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar, hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler.

Bu kapsamda bizler; vatandaşlarımızın kalplerindeki ve aklındaki adalet umutlarını yaşatabildiğimiz ölçüde üstümüze düşen görevi yerine getirmiş sayılabiliriz.

ADALETİN TECELLİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bizler yeni adli yıl da yargı mensupları olarak adaletin tecellisi için vicdanımızla ve her zamankinden daha fazla özverili bir çalışma içerisinde olacağız. Erzurumlulara ve tüm vatandaşlarımıza bu adliyede taleplerinin değerlendirmeye alındığı ve bu adliyede adaletin tecelli etmesi için çalışan hakim ve savcılar olduğunu hissettirmeye çalışacağız.

Son olarak kamu vicdanında adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancını oluşturacak kararlara imza atacağımız 2019-2020 adli yılının Erzurum ilimize, Milletimize, hâkim, Cumhuriyet savcısı ve avukat meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.