Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BU AYIBIN TARİFİ YOK

BU AYIBIN TARİFİ YOK
23 Aralık 2018 09:22 | Son Güncellenme: 23 Aralık 2018 09:43

SARIKAMIŞ Harekatı’nın 104’üncü anma törenleri için günler öncesinden hazırlık yapan Oltulu öğrencilere, “Araç yok, sizi tören alanına götüremeyeceğiz” denilince, ciddi hayal kırıklığı yaşandı.

Erzurum Valiliği öncülüğünde Şenkaya-Bardız’da düzenlenen törenlere katılmak amacıyla Oltu’ta öğrenciler günler öncesinden hazırlığa başladı.

Günün anlam ve önemine uygun döviz ve pankartlar hazırlayan öğrencilere, bir gün öncesinde “sizi götüremiyoruz” mesajı iletildi.

HAZIRLIK YAPMIŞLARDI

Ecdadı saygıyla anmak, vatanın düşmandan kurtarılması adına yaşanan çile ve sıkıntının ceryan ettiği yerleri görmek, Allahuekber Şehitleri’ne minnet ve şükran duygularını iletmek amacıyla hazırlıklara başlayan çok sayıda öğrenci, “Otobüs yok, sizleri tören alanına götüremeyeceğiz” cevabıyla hem şaşkına döndü ve hem de fazlasıyla üzüldüler.

Osmanlı-Rus Savaşları’na sahne olan, ağır kış şartlarının yaşandığı o günlerde, binlerce askerimizin kiminin donarak, kiminin tifüsten, kiminin savaşarak hayatını kaybettiği, şehit düştüğü toprakları görmek, en azından o manevi havayı teneffüs etmek isterken, Oltu’da bırakılan öğrenciler, anma yürüyüşlerini ilçe merkezinde, boynu bükük şekilde yaptılar.

ÖĞRENCİYE YOK, MAÇA VAR

Bu arada, öğrencilere “otobüs yok” diyen Oltu Belediyesi’nin, bugün Erzurum’da oynanacak BB Erzurumspor – Kayserispor maçına otobüs kaldıracağını anonslarla duyurması, hem üzüntü ve hem de şaşkınlıkla karşılandı. Dursun Murat AYDIN – Oltu 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.