Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

BU AYIP KİMİN ACABA

BU AYIP KİMİN ACABA
4 Kasım 2018 11:56

FAZLA değil, iki hafta önceki cuma hutbesinde ,çevre temizliğine dikkatin çekildiği konular işlenmiş; çevreyi kirletmenin “kul hakkına” girdiği belirtilmiş, özellikle çocuklarımıza çevreyi kirletmemeleri, temizlik kurallarına dikkat etmeleri konularında uyarıcı bilgiler aktarılmıştı.

Yeri geldiğinde olmadık beylik laflarla bol keseden savuran, hadislerden örnekler vererek, ne kadar bilgili olduklarını ortaya kıymaya çalışan, sık sık “temizlik imandan gelir” hadisini tekrarlayan çoğu insan, sıra icraate geldiğinde, boş sigara paketlerini, poşetleri, yağlı, cips ve bisküvi türü kirli ambalaj kağıtlarını, okunmuş gazeteleri, meyvesuyu kutularını gelişigüzel şekilde çevreye savurmaktan geri durmuyor.

MODERN SİTELERİN BAHÇELERİ BİLE KİRLİ

Dışarıdan bakıldığında her biri modern yapısı ve mimarisiyle göze hoş gelen, ancak bahçelerine girildiğinde ekmek parçasından çocuk bezine varıncaya kadar her türlü çöpün adeta tepeden yağdırıldığı bir rezil görüntünün yaşandığı Erzurum’da, bizim pisliğimizi ekmek parası peşinde koşan insanlar, yeri geliyor elleriyle temizliyorlar.

Daha bugün, benzeri bir manzaranın yaşandığı Kuloğlu Mahallesi’nde, rüzgarın savurarak araçların altına doldurduğu çöp yığınları, bir temizlik görevlisi tarafından güçlükle temizlendi. Görevlinin zorlanarak yaptığı çalışmayı görüntüleyen ve çektiği fotoğrafları ecrzurumdanhaberler.com’a ulaştıram bir takipçimizin yönelttiği, “bu ayıp kimin” sorusu, en az çektiği fotoğraflar kadar iç acıttı.

SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK

“İnsanlık ayıbı” olarak gördüğümüz bu dramatik olayı sayfalarımıza taşırken, yetkililerin gerek kirlenen Erzurum’da, belediyelerin soruna kalıcı bir çözüm bulup-bulamayacakları, ya da böyle bir niyetlerinin olup-olmadığı merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.