Dolar 32,3393
Euro 35,1244
Altın 2.238,69
BİST 8.773,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Az Bulutlu
Erzurum
4°C
Az Bulutlu
Çar 4°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

BU DA BİZİM BÖLGENİN SFENKS’İ!

BU DA BİZİM BÖLGENİN SFENKS’İ!
18 Eylül 2018 19:55

BAŞTA Mısır olmak üzere, dünyanın farklı yörelerinde bulunan tarihsel kalıntıları andıran çeşitli kaya şekilleri, görenlere dudak büktürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin, doğal kayalık açısından çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirten bilim insanları, dağların büyüteç altına alınması halinde, ortaya çok çarpıcı örneklerin konulabileceğine dikkat çekiyorlar.

Piramitinden peri bacasına, oyuk mezarlardan mağaralara varıncaya kadar çok zengin bir doğal yapının bulunduğu bölgede, Antik Mısır’daki Sfenks’i* andıran kayalıkları görenler, gözlerine inanamıyor.

Erzurum-Erzincan Karayolu üzerindeki bir tepe üzerinde bulunan ve Mısır’ın Gize Bölgesi’ndeki Sfenks’in yüzünü andıran kayalık ilgi topluyor. Vatandaşlar, böylesi ilginç yer ve kayalıkların yerlerinin tespit edilmesini ve kayda değer olanlarının turizme kazandırılmasını istiyor. erzhaber

* Sfenks :Kocaman insan başlı uzanmış aslan heykeli Mısır’da Gize’de bulunan kefren Piramidi nin başında beklemektedir bütünüyle kayaya yontulmuş olan heykelin uzunluğu 57 metredir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.