Dolar 32,5150
Euro 34,5622
Altın 2.495,10
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 17°C

BU DA DEZENFEKTE DURAĞI!

BU DA DEZENFEKTE DURAĞI!
15 Nisan 2020 21:01

DÜNYAYI kasıp kavuran koronavirüsü ve yaşanan salgından korunma adına çeşitli yöntemler geliştirilirken, İspir’de de “dezenfekten durakları” oluşturuldu. Halkın yoğunlukta olduğu cadde ve sokakların dikkat çeken noktalarına dezenfekten dispenserleri yerleştiren İspir Belediyesi, bu yöntemle vatandaşı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Virüs belasının dünyanın başına musallat olmasıyla birlikte, yaşanan tehlikenin farkına varan ve ilçedeki tüm ev ve işyerlerine dezenfekte ettirerek mücadeleye soyunan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, bu defa da halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde “dezenfekten durakları” oluşturdu.

ELLER NASIL YIKANMALI

Hazırlattığı, “ellerimizi nasıl yıkamalıyız” bilgileriyle donatılmış panolara dezenfekte dispenserleri de monte ettiren Başkan Coşkun, farklılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yoldan gelip-geçen vatandaşların, verecekleri kısa molalarla ellerini dezenfekte edebileceklerini belirten Coşkun, “Virüs belasına karşı ilçemizde bir bilinç oluşmuş durumda. Halkımıza biz de belediye olarak destek verelim istedik ve bu durakları oluşturduk. İlçede pek çok yere, özellikle de devlet hastanesinin bulunduğu yerin değişik noktalarına bu panolardan monte ettirdik. İnsanlarımız yoldan gelip-geçerken ellerini dezenfekte etme imkanı buluyorlar. Elemanlarımız dispenserleri sık sık kontrol ediyor, tükendikçe cihazlara dezenfektan ilave ediyorlar” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞIYORUZ

Belediye olarak halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda azami gayret gösterdiklerini de hatırlatan Başkan Coşkun, “Bu belanın başımıza musallat olduğu günden beri çalışma tempomuzu kat be kat artırdık. İnanın normal günlerde sergilediğimiz performansın çok daha fazlasını şimdilerde gösteriyor, halkımızın sağlığı için çalışıyoruz. Uyku sanki de bize haram oldu” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.