Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BU DEFA KALABALIKLAR TOPLANAMADI

BU DEFA KALABALIKLAR TOPLANAMADI
9 Kasım 2018 13:19

TARİHE “93 Harbei” olarak da geçen, 1877-78 Osmanlı Rus Savaşları sırasında, destanın “kan” ile yazıldığı bir mekân olan Topdağı’ndaki Aziziye Tabyası’na gerçekleşen yürüyüşte beklenilen kalabalık toplanamadı. Yürüyüşün mesai gününe denk getirilmesi, yeterli kalabalığın toplanamamasına gerekçe olarak gösterilirken, “Bu yılki yürüyüşe çok sayıda asker ve polis de katıldı. Şayet onlar da olmasaydı, meydan neredeyse boş kalacaktı” yorumlarının yapılmasına neden olarak gösterildi.

MESAİ GÜNÜNE DENK GELMESİ ETKİLEDİ

Dönemin Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın gayreti ile 9 Kasım 2013’te başlatılan, ilk yıl en az 15 bin kişinin katıldığı, bu yıl da 6’ncısı gerçekleşen geleneksel “Ecdada Yürüyüş” etkinliğinin bu yılki ayağı, hayli sönük geçti. Yürüyüşün mesai gününe denk gelmesi, ilgisizliğin nedeni olarak gösterildi. İlgisizliğe sadece yürüyüşün mesai gününe denk gelmesinin neden olmadığını belirten vatandaşlar, “Her yıl aynı şeyler. Yani bir tekdüzelik söz konusu. Çoğu insan, ‘nasıl olsa bir farklılık yok, neye gidelim ki’ diyerek yürüyüşe gelmiyor” dediler.

Erzurum Valiliğinin öncülüğünde oluşturulan Tabyalar Platformu’nun organizasyonuyla düzenlenen yürüyüş, sabah namazının ardından camilerden yükselen sela sesleriyle başladı. Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği toplu taşıma araçlarıyla şehrin değişik noktalarından Karskapı Asker Şehitliği önüne kadar taşınan vatandaşlar, şehitliği ziyaretin ardından Topdağı’na doğru yürüyüşe geçti.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ KATILDI

Tabyalara Vali Okay Memiş, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ ve Selami Altınok, İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, vatandaşlar ile birlikte katıldı.

Zirvede geceden itibaren nöbet tutan AKUT ekipleri, yürüyüşe katılanları karşıladı. İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra okunan Kuran-ı Kerim’i dinleyen vatandaşlar, Müftü Hasan Hüsnü Sula’nın duasına hep birlikte “amin” dedi.

DUYGULARIMIZI KABARTAN BİR PROGRAM

Topdağı’ndaki etkinlikte bir konuşma yapan Vali Oktay Memiş, “Son derece tarihi, son derece milli ve manevi duygularımızı kabartan, gururlandıran bir programla sizlerle beraberiz. 1877 tarihinde Osmanlı İmparatorluğuna kast eden yabancı düşmanlara karşı Erzurumlu bir nefer, bir vatandaşımızın, bir cami müezzininin Türk askerine, Türk milletine dinine sahip çıkma anlamında son derece önemli bir çıkışıyla kahramanlığıyla başlayan mücadelenin tanıklığını bugünde hep birlikte yerine getirdik. Tarihte böyle bir vatandaşımız belki birinci derecede görevi olmasa bile böyle bir kahramanlığa vesile olabiliyor Allah ondan razı olsun. Tarihteki bu anlamlı günle beraber ifade etmeliyim ki milletimizin daha geçtiğimiz yıllarda yazdığı 15 Temmuz destanını da hatırladım” dedi.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından son buldu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.