Dolar 32,8036
Euro 34,7732
Altın 2.506,80
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BU KULE ÇOK SU KALDIRIR!

BU KULE ÇOK SU KALDIRIR!
17 Haziran 2017 10:30

ERZURUM‘un “tarih kokan” mekanlarından olan Tebrizkapı’da, meydanın ortasına dikilan saat kulesi, hem şaşkınlık yaşattı ve hem de tartışmaları beraberinde getirdi.

Tebrizkapı Kavşağı’nın tam merkezine, bir kaide üzerine yerleştirilen “ilk” Nenehatun Heykeli, “Nenehatun’un eline satır yerine tüfek tutturulduğu” gerekçesiyle eleştirilmiş ve “yanlış heykel” önce depoya kaldırılmış, ardından da dönemin ERVAK Başkanı Necati Bölükbaşı’nın gayretleriyle Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın bulunduğu Topdağı’ndaki bir çeşmenin üzerine yerleştirilerek değerlendirilmişti.

YANLIŞ HEYKELİN YERİNE YAPTIRILMIŞTI

Sonraki zamanda yeni bir heykel daha yaptırılmış, aynı kavşağın orta yerine oturtulan kaide üzerine yerleştirilen Kahraman Kadın Nenehatun Heykeli, hem palalı ve satırlı haliyle orijinal bulunmuş ve hem de yörenin tarihi yapısına uyum sağlamıştı.

İlerleyen zaman içinde, Büyükşehir’in önceki Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından “çevre düzenlemesi yapıyoruz” denilerek yerinden sökülen heykel, kayıplara karışmıştı.

Vatandaşın akıbetini merak ettiği heykel ile ilgili sorulara şimdiki Başkan Mehmet Sekmen, “Heykel depoda duruyor. Gazeteciler olarak yer belirleyin. Nereyi isterseniz, oraya heykeli yerleştiririz” demiş, ancak “Heykel aynı yerine konulsun” önerileri havada kalmıştı.

BELEDİYELERİN KEYFİYETİ ELEŞTİRİLİYOR

Kahraman Nenehatun Heykeli’nin yerine bugünlerde, yine Sekmen döneminde Mumcu Caddesi’nin Kazımkarabekir Caddesi ile birleştiği noktaya dikilen saat kulesinin bir benzerinin dikildiğini görenler, “Bu iğreti şey de ne!” demekten kendilerini alamadılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin çoğu noktasına, “keyfi” şekilde ve “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket ederek müdahalelerde bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Bu şehirde kemsa yaşıyor mu, yaşamıyor mu belediyelerin sanki umuruna değil. Şehrin yolları çukurla dolu. Temizlik yeterince yapılmıyor. Hizmeti, konut yapmaktan ibaret sanan belediye başkanlarına birileri hizmetin böyle olmadığını hatırlatmalı” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.