Dolar 32,3119
Euro 35,1160
Altın 2.302,59
BİST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

50. YIL’DA YİNE İLGİNÇ BİR UYGULAMA VAR!

50. YIL’DA YİNE İLGİNÇ BİR UYGULAMA VAR!
27 Ekim 2016 08:37 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2016 08:38

21-bar

BU OKULUN MÜSTAHDEMLERİ BİLE KİTAP OKUYOR

ERZURUM’un “kenar” sayılacak semtlerinden birisinde, bir okul var.

50. Yıl Ortaokulu burası.

Bu okulda hemen her ay bir farklılık yaşanıyor, ilginç uygulamalar gerçekleşiyor.

GÖREN, DUYAN “VAY BE” DİYOR

Gören, duyan herkese “vay be” dedirtecek cinsten güzellikleri ile adından sıkça söz ettiren 50. Yıl Ortaokulu’nun çoğu öğrencisi, mütevazı bütçeli ailelerin çocukları.

Bugün evrim geçirmiş haliyle dikkatleri üzerine çeken okul binası, dünün en izbe, her tarafı tel tel dökülen yerlerinden birisiydi Erzurum’un.

Yönetimde yapılan değişiklik sonrasında silkinen, üzerindeki ölü toprağını atan 50. Yıl Ortaokulu, sadece çehresini değiştirip, fiziki görünümüzye farklılaşmadı.

Aynı zamanda insani merkezli yönetim anlayışıyla da devrim yaşadı ve yaşattı.

OKUL DEĞİL SANKİ AİLE ORTAMI

Öğrencilere, rahat edebilecekleri bir okul kazandıran Müdür Selami Topaloğlu yönetimindeki 50. Yıl Ortakolu’nun tüm bireyleri, öğrenci velileri ile yakın diyalog içine girdi, yarası olanın yarasına merhem olmaya, sıkıntısı olanın derdine çare bulmaya çalıştı, inanılmaz güzellikte bir aile ortamı oluşturmayı başardılar.

Bu arada, sosyal etkinliklere de hız veren, çeşitli kurslar açan, sportif etkinlikler düzenleyerek öğrencileri sosyal hayatın içinde çekmeyi başaran okul idaresi, bir yenilik daha yaptı ve okulda “okuma saati” oluşturdu.

Bu etkinlik öncesinde tüm sınıflarda kitaplıklar kuran, bir de kütüphane oluşturan ve siyasi içerikli olmayan çok sayıda kitap temin ederek, öğrencilerinin kullanımına sunan okul idaresi, şimdi her gün bir saati kitap okuma etkinliğine ayırıyor.

“KİTAP SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTEDİK!”

Öğrencilere kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla böyle bir uygulama yoluna gittiklerini belirten Okul Müdürü Selami Topaloğlu, “Günün gelişigüzel bir saatini okumaya ayırıyoruz. Okuma saatinin geldiğini belirten zilin çalmasıyla birlikte, ben dahil, okulda bulunan herkes, işini bırakıyor, kitabını açıyor ve okumaya başlıyor. Bu sisteme okulumuzun kantincisi de dahil, müstahdemleri de, memurları, öğretmenleri de. Salonda kurslarımız sürüyor. Okuma saatinde mesela folklör kursu alan öğrencilerimiz var diyelim. Hemen herkes çantasından kitabını çıkartıyor ve okumaya başlıyor. Bu uygulamadan herkes memnun. Öğrencilerimin kitaba olan tutkuları bizi fazlasıyla mutlu ediyor” dedi.

Okuma saati geldiğinde, paspas işini bırakan ve kitap okumaya başlayan okul görevlileri de, “Hayatımızda belki hiç roman okumamıştık. Bu etkinlik sayesinde, müdür beyin de mecbur tutmasıyla birlikte kitap okumaya başladık. Okumak güzelmiş. Artık elimizden kitap düşmüyor ve hatta arkadaşlarımızla sohbetimizde de onları kitap okumaya teşvik ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.